Škorić povukao kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a

Bozidar Vukicevic / CROPIX

Šef splitskog HDZ-a Petar Škorić odlučio je povući svoju kandidaturu za potpredsjednika stranke, nakon što je sinoć podržao predsjednika stanke Andreja Plenkovića koji se natječe za novi mandat.

Kako je objavio na Facebooku, učinio je to “uvjeren da je to najbolje za Hrvatsku, a i s ciljem zatvaranja unutarstranačke blokovske kampanje koja se posljednjih dana usijala iznad svih granica dobrog ukusa”.

“Uvjerenja sam da dosadašnji način vođenja kampanje, u koju sam i sam uvučen kroz razne političke špekulacije, vodi isključivo prema podjelama. S obzirom na navedeno i unatoč iskrenim političkim namjerama, donio sam odluku o povlačenju kandidature za potpredsjednika stranke, želeći sve potaknuti na smirivanje tenzija i ‘fair play’ kampanju. HDZ je iznad svih nas pojedinaca i iz ovih izbora moramo izići jači”, poručio je Škorić.

“Zalagao sam se protiv blokovskih podjela unutar jedne obitelji, a aktualnom predsjedniku sugerirao snažno povezivanje svih dijelova stranke i usklađivanje svjetonazorskih tema s potrebama našeg tradicionalnog glasačkog tijela. Svjestan sam da je jedno biti predsjednik stranke i provoditi stranačku politiku, a drugo biti premijer i provoditi državnu politiku. Nadam se i vjerujem da će buduće vodstvo stranke voditi računa o povratku povjerenja dijela naših glasača koji su nam na proteklim izborima uskratili podršku”.



“U daljnjem političkom djelovanju nastavit ću doprinositi jačanju zajedništva i poticanju unutarstranačkog dijaloga na svim razinama, jer samo svi zajedno možemo ostvarivati zacrtane političke ciljeve na dobrobit Hrvatske i svih naših sugrađana”, napisao je Petar Škorić.

Komentari