Škorić najavio: Željeznička linija Zagreb-Split-Zagreb ponovno će biti puštena u promet od 15. lipnja

ilustracija

Ravnatelj Županijske uprave za ceste, Petar Škorić objavio je kako je poslao dopis Upravi HŽ Putnički prijevoz d. o. o. s dva pitanja koja su od velikog značaja za kvalitetu i dostupnost željezničkog prijevoza za građane Splita i Splitsko-dalmatinske županije i šire.

“Zatražio sam odgovor na pitanje kada će ponovno početi prometovati redovna željeznička linija, noćni vlak, 820/821 Zagreb-Split-Zagreb koja je zbog pandemije covida-19 prestala prometovati u mjesecu ožujku.

Također sam zatražio odgovor hoće li se neki od pet novih niskopodnih vlakova koje je proizvela tvrtka Končar, a koji trenutno prometuju na području Varaždinske županije, koristiti na području naše Splitsko-dalmatinske županije.

Danas sam zaprimio odgovor kako će linija Zagreb-Split-Zagreb ponovno biti puštena u promet od 15. lipnja te da će se za vrijeme sezone pružati usluga prijevoza kako u noćnom, tako i u četiri dnevna vlaka.



Također, jedan novi niskopodni vlak će biti prebačen na splitsko područje kako bi građani Splita i Splitsko-dalmatinske županije i naši gosti imali što kvalitetniju uslugu željezničkog prijevoza”, napisao je Škorić.

Poslao sam dopis Upravi HŽ Putnički prijevoz d. o. o. s dva pitanja koja su od velikog značaja za kvalitetu i dostupnost…

Gepostet von Petar Škorić am Freitag, 12. Juni 2020

Komentari