Škare Ožbolt: Koji je Bandić pravi; onaj koji se dodvorava braniteljima, ili onaj koji sluša Cecu?

Bivša ministrica pravosuđa i kandidatkinja za gradonačelnicu grada Zagreba Vesna Škare Ožbolt oglasila se putem društvenih mreža povodom kriznog stanja u gradu Zagrebu i postupanju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Prenosimo objavu u cijelosti. 

“Koji je Bandić pravi- onaj koji se dodvorava braniteljima, ili onaj koji sluša Cecu?
U teškim vremenima u kojima živimo, boreći se s ogromnom pandemijom, ali i vlastitim strahovima, suočeni smo s time da ljudski život nikada nije manje vrijedio.
Gledam to svakodnevno, počevši od tuge Grada Zagreba, opustošenog, devastiranog, otužnoga, praznoga, premreženog ‘rodijačkim’ vezama, kao u nekakvom kolumbijskom kartelu, slušam ljude kako se plaše izići na ulicu. Jer ih je strah, a mnoge i sram.
Zbog samo jedne pogrešne riječi, mogu ostati bez svojih poslova, bez egzistencije, krova nad glavom… U gradu koji i dalje tapka u mraku, neoporavljenog od strašnoga potresa, kada su se svi naslušali blagoglagoljivih riječi sveprisutnoga zagrebačkog gradonačelnika, koji je obećavao brda i doline.

A što je sada? Gdje je taj novac namijenjen i poslan od Europe kao pomoć u sanaciji i ljudima koji se sada smrzavaju razasuti po raznim domovima, ili smješteni kod prijatelja, ne znajući hoće li se i kada i uopće više ikada vratiti u svoje?
Je li taj novac ostavljen i u nekim krznarijama, podijeljen na privatnim zabavama za uski gradonačelnikov krug? Negdje jest, ali kod građana- nije.

Nikada nije bilo tužnije i teže živjeti u hrvatskoj metropoli, čak ni za vrijeme Domovinskog rata. Tada smo se barem držali zajedno, a sada, svi se plašimo svih, a većina Zagrepčana najviše onoga koji ih je i devastirao- nedodirljivoga Milana Bandića.
I još samo za kraj, jer prošlo je ‘ispod radara’ u ovoj tegobnoj i deprimirajućoj situaciji u kojoj se nalazimo; je li u redu da zagrebački gradonačelnik odlazi 18. studenoga, na najtužniji dan u godini, Dan obljetnice Grada-heroja u Vukovar, a onda tamo pozira i pjeva u restoranu, slušajući pjesme srbijanske folk-zvijezde Cece, poznatije kao udovice jednoga od najvećih srbijanskih koljača, Arkana? Monstruma čije su horde klale po Vukovaru, Hrvatskoj, BiH…



A Bandić sluša tu ‘pjevačicu’, sretan i pjeva, netom nakon što je licemjerno hodao u Koloni sjećanja za naše heroje, one koji su branili i umirali za Vukovar. I poslije, kada ga mediji o tome pitaju, on bahato, s podcjenjivanjem i s visine izruguje javnost koja je šokirana.
Kao osoba koja sam od prvoga dana bila suradnica predsjednika Franje Tuđmana, vodila proces Mirne reintegracije Podunavlja, ali i kao počasna građanka Vukovara, imam puno pravo upitati javno: Koji je Milan Bandić pravi? Onaj koji se okružio braniteljima, ili im laska, ili onaj koji sluša Cecu?
Jer, to dvoje je nespojivo…”, napisala je Škare Ožbolt.

Komentari