Vlada će održati još jednu sjednicu u ovakvom sastavu. Plenković: Na nama je da ostvarimo naš strateški cilj ulaska u eurozonu

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

U Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici održava se pretposljednja sjednica Vlade. Na sjedinici bi premijer Andrej Plenković mogao objaviti kako će izgledati buduća, manja Vlada. 

Ministri su se čekajući premijera Plenkovića okupili u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Izuzev ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića koji neće biti dio nove Vlade, svi su na posljednju sjednicu stigli sa zaštitnim maskama na licu.

Andrej Plenković u uvodnom je obraćanju podsjetio kako je Hrvatska ušla u tzv. “čekaonicu za euro”.

“”Zahvaljujem svima, ministrima, HNB-u, suradnicima, to je vrijedno velike pozornosti. Danas popodne krećem za Bruxelles, priprema za sutrašnji sastanak vijeća, glavne teme bit će novi višegodišnji financijski okvir. Na stolu su pregovori o sredstvima koje Hrvatska treba dobiti u idućih 4 odnosno 7 godina”, rekao je.



“Ja ću krajem jutra predsjedniku donijeti 76 potpisa kako bismo dobili mandat za sastavljanje nove vlade, sredinom idućeg tjedna bit će vjerojatno konstituirajuća sjednica sabora”, rekao je.

Spomenuo je i sastanak sa slovenskim premijerom Janezom Janšom i razgovore o situaciji s koronavirusom.

Beroš o koroni

U Hrvatskoj su trenutno 1204 aktivna slučaja koronvirusa, 132 osobe su na bolničkom liječenju, a petoro pacijenata je na respiratoru, izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade ministar zdravstva Vili Beroš.

“U ovom valu epidemije preminulo je 12 osoba. Većina je imala značajnije komorbiditete ili su bili visoke životne dobi. Dvije umrle osobe bile su i na respiratoru”, kazao je Beroš.
Više pročitajte OVDJE.

Božinović: Više od 96 posto građana se pridržava epidemioloških mjera

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je u četvrtak kako je nadzorom utvrđeno da se više od 96 posto građana, poslodavaca i organizatora događanja pridržava propisanih epidemioloških mjera.

“U ovom smo razdoblju intenzivirali nadzor nad provedbom propisanih mjera i preporuka i možemo konstatirati da se građani, ali i poslodavci te organizatori raznih događaja u najvećoj mjeri pridržavaju propisanih mjera, nekih 96,8 posto”, istaknuo je Božinović na sjednici Vlade.
Više pročitajte OVDJE.

Na dnevnom redu je odluka o produženju roka trajanja posebnih okolnosti te izmjena Odluke o izradi digitalne platforme i uspostavi interoperabilnosti u svrhu praćenja i suzbijanja zaraznih bolesti.

Također, ministri će dobiti informacije o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus, kao i o aktivnostima Stožera civilne zaštite.

Komentari