VIDEO Plenković: Važno je da javnosti pošaljemo jasne poruke, a ne, kao predsjednik zbunjujuće

Vlada će održati danas redovnu sjednicu s početkom u 11 sati.

Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice je prijedlog zaključka kojim se prihvaćaju Smjernice za izradu državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. i projekcija za 2022. i 2023..

“Važno je da javnosti pošaljemo jasne poruke, a ne, kao predsjednik Republike, zbunjujuće poruke. Ispada da je problem ako Vlada i policija i pravosudna tijela postupaju po zakonu. Ispada da se jedan dio medijskih i političkih krugova čudi što Vlada postupa po zakonu. Još neki u Hrvatskoj ne razumiju koja je naša politika u borbi protiv kotrupcije, a ona je jasna – nema nedodirljivih. Nema imena i prezimena, nema stranačke iskaznice… koja bi ga eventualno zaštitila ako ima indicija i sumnji da radi protiv zakona”, rekao je premijer na početku.

Kome bi bilo više u interesu nego meni da u onom slučaju Vagra pukne i da znam na vrijeme, a ne da sve izađe u javnost. Kome bi bilo više u interesu nego meni da u slučaju Rimac da ne puknu mjere baš prije parlamentarnih izbora, i da prije nego što sastavlja izborne liste znam da će tri mjeseca kasnije netko završiti u pritvoru”, kaže Plenković.



“Institucije imaju otvorene ruke da rade samostalno, a ne da dolaze na ispovijest k meni. Bit je da se korupcija iskorijeni”

USKORO OPŠIRNIJE

Predstavit će se i Nacrt konačnog prijedloga zakona o potvrđivanju Sporazuma o doprinosu između Europske investicijske banke i Republike Hrvatske vezano uz Paneuropski jamstveni fond kao odgovor na COVID-19, te Prijedlog odluke o davanju ovlasti za potpisivanje Sporazuma o zajmu između Republike Hrvatske i Jedinstvenog sanacijskog odbora.

Predviđa se kako će na zatvorenom dijelu biti predstavljen nasljednik Dragana Kovačevića u Janafu.

Komentari