SJEDNICA VLADE Država povećala temeljni kapital velikog gubitaša

Vlada je na sjednici, između ostalog dala suglasnost za unos materijalne imovine u temeljni kapital trgovačkog društva Zrakoplovno-tehnički centar d.d. .

‘Trgovačko društvo Zrakoplovno-tehnički centar d.d. Velika Gorica osnovano je Odlukom koju je Vlada Republike Hrvatske donijela 23. rujna 2009. za obavljanje poslova održavanja, obnove, popravka zrakoplova i zrakoplovno-tehničkih materijalnih sredstava. Povjerenstvo za imovinu Vlade Republike Hrvatske 12. veljače 2010. donijelo je Odluko o davanju na upravljanje i korištenje opreme i sredstava za rad Zrakoplovno-tehničkom centru. d.d. bez naknade i na neodređeno vrijeme. Navedenom Odlukom društvu je prenesena sva oprema i sredstva koja su bila u posjedu Zrakoplovno-tehničkog zavoda na dan 31. prosinca 2008’, pojasnio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Vlada je dala suglasnost da se materijalna imovina poveća u vrijednosti 122.628.428 kuna te da se za taj iznos poveća temeljni kapital trgovačkog društva.

Uz to Vlada je osnovala četiri povjerenstva – Nacionalno povjerenstvo za ocjenjivanje trofeja i izložbi, Povjerenstvo za gospodrenje dabrom, Povjerenstvo za gospodarenje smeđim medvjedom te Povjerenstvo za gospodarenje mačkom divljom. ‘Zadaća Povjerenstva je izrada i provođenje Plana gospodarenja dabrom i njegovih revizija, Akcijskog plana gospodarenja dabrom za svaku pojedinu godinu te praćenje ostvarenja planiranih aktivnosti i ocjena učinkovitosti provedbe Plana gospodarenja. Povjerenstvo izrađuje preporuke, mišljenja i izvješća o gospodarenju dabrom te daje smjernice za donošenje novih ili izmjene važećih propisa na ovom području.



Plenković se na kraju sjednice osvrnuo i na stanje u Iraku. ‘Rotacija kontigenta hrvatskih časnika i dočasnika koja je bila u NATO-ovoj misiji u Iraku sretno prešla u Hrvatsku u proteklih nekoliko dana, dok je novi kontigent prešao u Kuvajt’, rekao je.

Plenković: Hrvatski kontigent na sigurnom je u Kuvajtu

Komentari