SJEDNICA SABORA Oporba kritizira premijera, padaju opomene; Mlinarić: Koga Plenković na listu, taj završi u Remetincu

Stipo Mlinarić Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nastavljena je sjednica Hrvatskog sabora. Započela je burno, iznošenjem stavova u ime saborskih Klubova.

Nikola Grmoja iz Mosta osvrnuo se na jučerašnju izjavu premijera Plenkovića, koji je kazao da nema potrebe za osnivanjem saborskog povjerenstva u vezi s aferom Janaf rekavši da je zahtjev za osnivanjem preširok.

“Ne zamjeram premijeru, on je ionako izjavio da ništa ne zna. Ipak bi bilo dobro da bude upoznat s činjenicama, a ne da se sramoti. Nije on taj koji odlučuje što će Sabor istraživati. Ne trebaju nam fiškalni argumenti. Pitanje je želimo li se ili ne želimo obračunati s korupcijom. Što krije neznajući Andrej Plenković?” upitao je Nikola Grmoja u sabornici.

Saborska zastupnica Sandra Benčić smatra da je premijer podvio rep. “Njegove izjave u rangu su one – a onda je svizac zamotao čokoladu!”, kazala je Benčić o premijerovim argumentima za neosnivanjem povjerenstva.



Bačić: Napravite akt koji je u skladu sa zakonom i Ustavom ako ste u stanju

HDZ-ov Branko Bačić obrušio se na zahtjeve oporbe i izjavio da razumije njihovu nervozu jer su tekst, kako kaže, pisali tjedan dana. “Izvolite napravite akt koji je u skladu sa zakonom i Ustavom, ako ste to u stanju”, poručio je Bačić.

Stipo Mlinarić iz Domovinskog pokreta također se obrušio na premijera Plenkovića zbog istražnog povjerenstva u vezi s aferom Janaf. Kazao je da Plenkovićevi igrači završavaju u Remetincu.

“Čuli smo da je protiv osnivanja saborskog povjerenstva. Plenković je maher za sastavljanje lista. Koga stavi na listu, taj završi u Remetincu. Tako je bilo i s Rimac”, kazao je.

Mlinarić je zbog svojih mnogobrojnih upadica zaradio dvije opomene predsjedavajućeg Furija Radina, koji je odredio petominutnu pauzu.

“Opomene mi ne znače ništa”, kazao je Mlinarić i zaradio treću opomenu. “Ja samo radim svoj posao.”

Komentari