Sjećanja samozatajne supruge zagrebačkog gradonačelnika: Za mene je on savršen muškarac

Bruno Konjevic / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preminuo je iznenada u ranojutarnjim satima u nedjelju u 66. godini života od posljedica srčanog udara, izvijestila je Služba za informiranje Grada Zagreba

Bandiću je pozlilo u noći sa subote na nedjelju pa je hitno prevezen u KB Sveti duh gdje su ga liječnici bezuspješno pokušali reanimirati i spasiti mu život.

O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama, javnost će, dodali su u priopćenju, biti naknadno obaviještena.

“Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu”, ističu iz Grada.



Milan Bandić rođen je 22. studenoga 1955. u Grudama u Bosni i Hercegovini, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na studij je došao u Zagreb gdje je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a 2000. upisao i poslijediplomski studij na istom fakultetu.

Zajednički dijelimo ljubav prema obitelji

Iza njega ostale su supruga Vesna te kći Ana-Marija, koje su se rijetko eksponirale u javnosti.

Iako su bili rastavljeni još 1993. godine, Vesna i Milan ponovno su uplovili u bračnu luku i, prema riječima njegove supruge u jednom intervjuu iz 2010., baš uoči predsjedničkih izbora na kojima se kandidirao – nikad nisu bili sretniji.

“Za mene je on savršen muškarac. Zajednički dijelimo ljubav prema obitelji, koju smatramo svojim najvećim blagom, i poštujemo kršćanske vrijednosti” rekla je tada za Večernji list.

Upravo je njegova supruga, često se isticalo u medijima, razlog zbog kojeg je Milan Bandić zauvijek ostao u Zagrebu.

U trenutku kad je upoznao Vesnu, brzo se zaljubio i odlučio se nikad vratiti u Hercegovinu. Ni bračni brodolom devedesetih, koji se pripisivao njihovim “planovima s nekretninama”, nije ih uspio rastaviti, kao ni brojne afere koje su se vezale svih ovih godina uz ime njenog supruga.

Komentari