Sisačka bolnica pretrpjela je oštećenja: Covid-pacijenti na kisiku najviše su se prepali

Ilustracija

Jaki potresi jutros su pogodili područje oko Siska i Petrinje, no svi pacijenti smješteni u Opću bolnicu “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku su dobro i nisu evakuirani.

Prvi potres magnitude 5.0 se, prema izvješću hrvatske Seizmološke službe, dogodio u 6:28, a epicentar je bio 5 kilometara jugozapadno od Petrinje. Prema EMSC-u, epicentar je bio na dubini od 2 kilometra. Oko 7:50 isto područje zatresla su još dva jača potresa, jedan magnitude 4.7 i jedan magnitude 4.1.

Zamjenik ravnatelja Marin Repustić za Index je rekao da su potresi uzrokovali oštećenja na pedijatriji te na internoj gdje je smještena i kardiologija.

“Ta je zgrada iz 1896. godine i ona je pretrpjela najveća oštećenja, no uglavnom se radi o padanju žbuke. Ostali objekti su dobro i pacijente nismo trebali evakuirati. Kasnije ćemo još napraviti detaljan izvid. Pacijenti su se prepali, pogotovo covid-pacijenti koji su na kisiku pa trebaju ležati, no uz njih je cijelo vrijeme medicinsko osoblje koje ih smiruje. Moram reći kako se zaista jako treslo, ovi drugi potresi su bili kad smo već svi došli na posao”, rekao je za Index Repustić.



Trenutno je, kaže, u njihovoj bolnici smješteno 86 covid-pacijenata od kojih je 9 na respiratoru.

Tijekom dana se očekuju detaljni izvidi svih objekata bolnice kako bi se napravila procjena štete, no zasad je sve pod kontrolom i nitko nije trebao biti evakuiran.

Komentari