Sinovi ruskih moćnika baš i ne bi u rat: ‘Pogrešno je da budem mobiliziran, ako znate tko sam ja’

Foto: Guliver

Dmitrij Nizovcev, voditelj ‘Popularne politike’, YouTube kanala koji su stvorili pristaše Alekseja Navaljnog, nazvao je Nikolaja Peskova, sina glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova i razotkrio ga u programu uživo.

Nizovcev se predstavio kao vojni dužnosnik koji ga želi mobilizirati i naredio mu da sutradan u 10 sati dođe na liječnički pregled.

“Morate shvatiti, ako znate da sam ja gospodin Peskov, koliko je pogrešno da ja budem tamo. Ukratko, bavit ću se time na drugoj razini”, mucao je mlađi Peskov koji nije dao ni suglasnost da ga se prijavi kao dobrovoljca, prenosi ruski Insider.

Video možete pogledati OVDJE.“Moram općenito razumjeti što se događa i koja prava imam. Da me sutra odvedu – vjerujte, to ne treba ni vama ni meni. Nije mi problem braniti svoju domovinu – ali moram shvatiti koja je korist od mog pojavljivanja tamo, govorim o određenim političkim nijansama”, dodao je.

O upisivanju kao dobrovoljca Peskov je rekao: “Učinit ću što mi se kaže. Ako Vladimir Vladimirovič (Putin) kaže da trebam ići tamo, ja ću otići.”

Samo jedan poziv je pokazao da sinovi ruske političke elite ne očekuju poziv za mobilizaciju za razliku od stotina tisuća drugih Rusa koji neće dobit izuzeće i bit će poslani u rovove. Video se proširio i na društvenim mrežama, no nije moguće jednoznačno dokazati da je to doista bio razgovor s Nikolajem Peskovom

 

Komentari