Siniša Vuco bit će HSS-ov kandidat za gradonačelnika Splita

Facebook

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak objavio je na svom Facebook profilu vijest o tome da je na izvanrednoj izbornoj skupštini gradske organizacije HSS-a Splita za predsjednika izabran glazbenik Siniša Vuco.

“Uz poštivanje epidemioloških mjera, u stranačkim prostorijama se okupilo dvadesetak delegata koji su izabrali novo vodstvo”, napisao je Krešo Beljak.

Poznati splitski i hrvatski estradni umjetnik Siniša Vuco, naveo je dalje, dobio je zadatak da splitski HSS pripremi i povede na predstojeće lokalne izbore. Za zamjenika Vuci izabran je Darijo Marunčić, a za blagajnika Boris Krivec.

“Nakon izbora za predsjednika, Siniša Vuco se obratio delegatima, zahvalio na ukazanom mu povjerenju, te istaknuo da je HSS stranka njegovih djedova, stranka koja itekako ima budućnost ne samo u Splitu i Dalmaciji, nego i u cijeloj Hrvatskoj”, objavio je Beljak.



“Toliko o neozbiljnosti Vuce”

“Naglasio je da će napraviti sve što je u njegovoj moći kako bi splitski HSS što kvalitetnije pripremio za lokalne izbore, a na pitanje razmišlja li da se i sam kandidira za gradonačelnika Splita odgovorio je da je to izgledna opcija te kako se nije odlučio na ovaj korak kako bi samo statirao nego da bi HSS vodio do pobjede”, najavio je daljnje korake novog predsjednika HSS-a u Splitu.

Novinari 24sata nazvali su Beljaka povodom objave na društvenim mrežama, a on im je potvrdio vijest i rekao da ga je Siniša Vuco sam kontaktirao nakon što je izabran u Splitu.

“Vuco je rekao da mu se sviđa energija koju imamo i da se želi priključiti jer je HSS stranka njegovih djedova. Članovi su ga jednoglasno prihvatili i vraćamo se u Splitu”, kazao im je Beljak i potvrdio da će Vuco biti njihov kandidat za gradonačelnika.

Novinare je zanimalo i što Beljak misli o dojmu stranke s obzirom na Vucine ranije političke pokušaje i preformanse. Beljak je odgovorio da nisu prvi koji su to pitali:

“Mogu samo reći da je Vuco 2011. godine u desetoj izbornoj jedinici osvojio više glasova od HSS-a. A tada je stranku vodio Josip Friščić i bili smo dio vladajuće koalicije. Toliko o neozbiljnosti Vuce. Ovo je ozbiljna priča i svaki korak naprijed je pozitivan.”

Komentari