Sindikat Preporod sigurno nastavlja štrajk, potvrđuje predsjednik Željko Stipić

Sindikat Preporod

Zasad je obrađeno već 300 osnovnih i srednjih škola, što čini 75 posto članstva Preporoda.

Izjašnjavanje u školama završilo je već u 14 sati. Nakon toga su županijski sindikalni povjerenici morali prikupiti podatke i sve ih poslati u središnjice sindikata. Za sada je obrađeno već 300 osnovnih i srednjih škola, što čini 75 posto članstva Preporoda. Uskoro bi trebali biti poznati i konačni podaci.

Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod, za RTL Danas je rekao da ne može govoriti o postocima, ali da sa sigurnošću može reći da će Vladina ponuda, kad je riječ o sindikatu Preporod, biti odbijena.

“Odbijanje ponude Vlade znači nastavak štrajka. Jedino što je sigurno jest da će štrajk sutra biti nastavljen. Bilo bi dobro da se ovaj vikend iskoristi da Vlada i sindikati opet sjednu za stol i da se vidi kako doći do kvalitetnije ponude s kojom će sindikati moći izaći pred članstvo”, rekao je Stipić.

90 POSTO PROTIV Izašli prvi neslužbeni podaci o sindikalnom referendumu

Stipić kaže da se puno vremena izgubilo jer se problem nije ozbiljno shvatio.

“Ja želim vjerovati da su sad u Vladi napokon shvatili da nam je voda do grla i da se treba promptno reagirati, da se tu nema što čekati, nego da se treba prihvatiti rješenja problema. Članstvo je koje će odlučiti je li Vladina ponuda prihvatljiva i zaustavlja li se štrajk”, zaključuje Stipić.

Komentari