Sindikat policije uzvratio Jandrokoviću: Nakon dugogodišnjeg ignoriranja, dobili smo barem bilo kakvu reakciju

Ilustracija Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prepucavanje na relaciji predsjednik Sabora Gordan Jandroković i Opći sindikat MUP-a, se nastavlja.

Naime, Opći sindikat MUP-a je na svojoj Facebook stranici u cijelosti objavio dopis koji su, kako kažu, uputili Vladi i Ministarstvu unutarnjih poslova.

U dopisu su naveli kako je Jandroković ”inzistirao da pripadnici Interventne jedinice policije Zagreb, ugase vozilo jer mu strašno smrdi”. Osvrnuli su se i na neadekvatne uvjete u kojima rade te manjkave resurse kojima raspolažu.

Tvrdnje su odmah oštro demantirali iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora:



”Najoštrije odbacujemo takve tvrdnje Sindikata. Radi se o potpunoj neistini, to se uopće nije dogodilo i ne znamo od kud takva informacija,” poručili su iz Ureda.

Potom je opet reagirao Opći sindikat MUP-a objavom na svojoj službenoj Facebook stranici:

”Poštovani članovi i kolege policajci,

Nastavno na dopis prema Vladi RH i MUP-u RH, oko kojeg se diglo iznimno puno prašine kako interno unutar sustava tako i u javnosti putem medija, želimo vas izvijestiti da je predsjednik sabora g. Gordan Jandroković posredno prema sindikatu demantirao navode iz prethodne pritužbe na navodno ponašanje i šikaniranje, te kategorički odbija mogućnost da je izjavio da se ugasi policijski kombi jer mu smrde ispušni plinovi.

Također navodi, kako ne otklanja mogućnost da je netko iz unutarnjeg osiguranja ili eventualno MUP-a RH koji je neposredno nadređen konkretnoj ekipi IJP-a koja je doživjela ovo krajnje ponižavajuće iskustvo, iskoristio njegovo ime kroz neprofesionalnu poruku “Jandroković je rekao da mu smrdi kombi, ugasite auto”, koja je interpretirana od strane policijskih službenika na jedini logičan način.

Ono što je za naglasiti, kako smo u ovom slučaju barem dobili bilo kakvu reakciju i odgovor Vlade RH, nakon dugogodišnjeg gotovo potpunog ignoriranja svih naših upita, prijedloga i pokušaja ostvarivanja komunikacije i svakako to vidimo kao pozitivno iz ovog događaja.”

Poštovani članovi i kolege policajci,

Nastavno na dopis prema Vladi RH i MUP-u RH, oko kojeg se diglo iznimno puno…

Objavljuje Opći sindikat MUP-aSrijeda, 23. prosinca 2020.

Komentari