Vlada zagovara model – više cijepljenih, veće potpore. Sindikalist i direktor HUP-a protiv: To je potez očajnika

Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) Krešimir Sever ističe kako nije protivnik cijepljenja, ali smatra da Vlada na pogrešan način pokušava povećati cijepljenost stanovništva.

“Prebolio sam Covid i upalu pluća bez odlaska u bolnicu. Moj bratić umro je od Covida. Ozbiljno shvaćam virus te sam se i cijepio. Osobno me frustrira to što je najslabija procijepljenost u Dalmaciji, a tamošnji ljudi očekuju turiste. Znači, svjestan sam problema s kojim se suočava Vlada. Ali model koji predlažu potez je očajnika koji ne želi preuzeti odgovornost, već to prebacuje na poslodavce, a oni će je prebaciti na radnike”, rekao je Sever za tportal.

Naglašava da sve dok cijepljenje nije zakonski obavezno, Vlada nema pravno uporište uvjetovati isplatu potpora tvrtkama brojem cijepljenih radnika.

Isto razmišlja direktor Hrvatske udruge poslodavaca Damir Zorić.


“Meni ta vrsta prisile, mehanizam te prisile nije poznat. Zaista ne znam ni kao poslodavac ni kao njihov predstavnik kako bih izvršio to. Da ste vi radnik, a da sam ja vaš poslodavac i da se ne želite cijepiti – ne znam što bih mogao zakonito poduzeti protiv vas”, rekao je Zorić.

Komentari