Sinčić prijavio Plenkovića Vijeću Europe: Skandalozno je, nehumano i krajnje jadno ljudima prijetiti egzistencijom

Ivan Vilibor Sinčić Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić prijavio je premijera Andreja Plenkovića Vijeću Europe zbog najave da će cijepljenje postati uvjet za dobivanje mjere pomoći za očuvanje radnih mjesta. 

“Dakle, briselski sluga u pokušaju da se u Bruxellesu pokaže kao veliki gazda u Hrvatskoj, naručio je i platio prevelike količine cjepiva. Budući ga Hrvati niti poštuju, niti slušaju, nema što s time, pa pokušava očajnički prijetiti poslodavcima i radnicima. Skandalozno je, nehumano i krajnje jadno ljudima prijetiti egzistencijom.

Međutim, Rezolucijom 2361 Vijeća Europe od 27. siječnja 2021., uz ostala utvrđena, određeno je da je potrebno “osigurati da su građani informirani da cijepljenje nije obvezno i da nitko ne vrši politički, socijalni ili drugi pritisak da se cijepi, ako to ne žele sami i osigurati da nitko ne bude diskriminiran zbog toga što nije cijepljen zbog mogućih zdravstvenih rizika ili ne želi biti cijepljen”.

Stoga vas pozivam da se cijepite isključivo ukoliko smatrate da je dobro zbog vašeg zdravlja, Stožer prijavite institucijama, a malog diktatora ću osobno danas prijaviti Vijeću Europe zbog prijetnji i ucjena”, napisao je na Facebooku.


“Sreo sam na stotine političara i lidera svojih zemalja, ali nikad nekog toliko očajnog, osobito toliko neuspješnog da mu je država najsiromašnija i najkorumpiranija u Europskoj uniji, a napuhanog do neba”, napisao je u još jednoj objavi.

“Ovim putem prijavljujemo premijera Republike Hrvatske Vijeću Europe zbog kršenja ljudskih prava i europske Rezolucije 2031. Molimo Vijeće Europe da javno reagira i uputi prosvjednu notu Andreju Plenkoviću i njegovu uredu kako bi se hrvatske građane zaštitilo od ove premijerove agresije. Molimo žurnu reakciju”, navodi se u prijavi.

 

Komentari