Sin se oženio majkom 11-ero djece. Tog dana za sve u kući počeo je pakao

Pravi pakao priredili su sin i snaha drugim ukućanima s kojima žive u obiteljskoj kući kod Varaždina.

Supružnici Gordana (50) i Anđelko (53) zbog toga su zaradili optužnicu te im prijeti bezvujetan zatvor: Gordani 2,5 godine, a Anđelku 14 mjeseci.

Žrtve horora koji je trajao od ožujka 2019. do srpnja lani bili su Anđelkova majka, sestra i šogor. A sve je počeo kad se k njima doselila Anđelkova nova supruga Gordana, inače majka 11-ero djece.

Neće plaćati režije

Prema optužnici, Gordana je “puštala glasnu glazbu, vikala, provocirala, psovala i svađala se sa svekrvom koja je stopostotni invalid, dok je Anđelko vikao, psovao i svađao se s majkom”. Govorio joj je da više nije njegova majka i da će završiti na psihijatriji.



U prosincu 2019. Gordana se svekrvi, šogoru i šogorici “grozila da je ona sada Jagačić i da ima pola kuće, da će ih se riješiti, da će ih sve ubiti“. Nakon toga, prijetila je u siječnju da će nožem ubiti svekvru jer “nema ona nju što tražiti da plaća režije”.

Anđelko je pak u veljači prošle godine, prema optužnici, “zbog pomicanja ručnika u zajedničkoj kupaonici psovao i vikao da će ih sve ubiti, da će im pocijepati ruke i noge”.

Sve je kulminiralo u srpnju lani kad se Gordana “s nožem u rukama grozila svekrvi da će ju ubiti, da je došlo njezinih pet minuta, kojom prilikom je to ponovila deset puta i nasrtala na svekrvu i šogoricu”.

Intervenirala policija

To je kod njih “izazvalo osjećaje straha i ugroženosti za život i sigurnost te osjećaje straha i ugroženosti za živote članova obitelji, radi čega se danju i noću zaključavaju u sobe u kojim borave u zajedničkoj obiteljskoj kući”.

Tijekom istrage supružnici Gordana i Anđelko negirali su optužbe. Anđelko je priznao kako je bilo “nekoliko svađa zbog gluposti kojom prilikom je intervenirala policija“.

“Kao glavni razlog nesuglasica je njihova težnja da mene i suprugu isele iz zajedničke kuće, a radi čega se i vodi sudski postupak. Mi se nemamo gdje odseliti, pa i dalje živimo u istoj kući”, naveo je Anđelko.

No, ozbiljno ih terete svjedočenja majke, šogorice i šogora koji su protiv njih u više navrata podnosili kaznene prijave državnom odvjetništvu. Optužnica je nepravomoćna, pa se Gordana i Anđelko mogu na nju žaliti, piše Danica.hr.

Komentari