Šimunić pred USKOK-om: Ako se to stvarno dogodi, mislim da će to biti prvi put u povijesti RH!

Opovrgnuo je tvrdnje da je prvi inicirao sastanak s Tušekom dodavši da će to dokazati Uskoku.

Nezavisni vijećnik iz Oroslavja  Viktor Šimunić odazvao se u srijedu pozivu Uskoka, kojem je predao snimku svoga razgovora s HDZ-ovim Žarkom Tušekom i Emilom Gredičakom, a pred novinarima je poručio da je spreman otići i u zatvor, ali će mirno spavati.

Nakon što su mediji objavili Šimunićevu snimku, na kojoj se čuje kako mu HDZ-ovci nude suradnju na skorašnjim lokalnim izborima, a zauzvrat su mu spremni financirati predizbornu promidžbu i omogućiti neku funkciju u javnim ustanovama, Šimunić je u utorak primio poziv Uskoka.

“Donio sam screenshotove koji pokazuju da sam pozvan na sastanak, e-mail kojim sam se pokušao osigurati dan prije jer je sam sumnjao da bi se nešto ovako moglo dogoditi, i snimku razgovora”, rekao je Šimunić novinarima pred  zgradom Uskoka.



Komentirajući neke reakcije na objavu snimke, rekao je kako mu nije mi bilo na kraj pameti da je glavna greška u svemu da se Tušek našao s njim. “Nije uopće problem što mi je nudio i što se funkcije ravnatelja nude na stolu”, bio je ironičan Šimunić poručujući da će, ako treba, otići u zatvor.

Ako se dogodi njegov progon zbog tajnog snimanja, Šimunić ističe da će to biti presedan u Hrvatskoj. Svjestan je te mogućnosti, no ne bježi od toga. “Da se to i dogodi, iako ću se loše osjećati, mirno ću spavati. To je najbitnije”, rekao je.

Opovrgnuo je tvrdnje da je prvi inicirao sastanak s Tušekom dodavši da će to dokazati Uskoku.

Šimunić kaže da je o lokalnim izborima razgovarao i s drugim strankama, no one mu nisu nudile ništa slično kao Tušek. “Nudili su mi da uđem u stranku, budem njihov kandidat, no nitko se nije usudio reći da budem potpredsjednik bilo čega. Normalno je da se u koalicijama dogovaraju potpredsjedništva skupštine, ali ne i pozicije u institucijama”, naglasio je.

Jučer je dobio oko 300 poruka, među kojima ga samo jedna optužuje da laže, a ostalo su poruke podrške. HDZ ga, kaže, uopće nije kontaktirao.Ljudi koji ga sretnu na ulici mu čestitaju.

Šimunić je pritom poručio kako ne žali ni za čime jer smatra da se na ovaj način mora prokazati kako stvari u Hrvatskoj funkcioniraju.

Komentari