Silovatelj izašao iz zatvora, pa tukao curu do iznemoglosti: ‘Bojala sam se za život’

Osuđeni silovatelj D. D. (27), koji je zbog jezivog zločina iz 2013. osuđen na pet godina i osam mjeseci zatvora i kojem je nakon izlaska na slobodu lani zapaljen auto, ponovno se našao na drugoj strani zakona.

Gotovo kao i prije sedam godina kada je djevojku silovao, oteo i prijetio joj zakapanjem na Sljemenu, u novoj optužnici koja je stigla na zagrebački sud, D. D. je novu partnericu, majku troje djece, pretukao, prijetio joj bacanjem u Savu i silovanjem kćeri, da bi je u jednom trenutku zaključao u sobi prijateljeve kuće, a potom i u unajmljenoj sobi hostela, odakle je pobjegla, piše Jutarnji list.

Nakon što je završila u bolnici, nastavio je s prijetnjama putem SMS poruka da ga ne prijavi policiji, a kad se saznalo za njegovo iživljavanje, natjerao ju je da prijavu povuče.

Tužiteljstvo ga u konačnici tereti za protupravno oduzimanje slobode i prijetnje, a žrtva je o proživljenom užasu ispričala istražiteljima:



“Kad smo prekinuli vezu, došao je na moju adresu da mi se ispriča što me tukao. Donio mi je odjeću, pa sam ja sišla po nju i sjela u Golf. On je otvorio piće i počeo me ispitivati za jednog dečka za kojeg je mislio da sam s njim u vezi. Udario me rukom i krenuo voziti po Sv. Klari tražeći da mu pokažem gdje taj dečko stanuje. Tukao me gdje god je stigao. Prijetio je da će ubiti mene, moju djecu i obitelj.

Od udaraca sam padala nekoliko puta u nesvijest. Kad je zaustavio auto, pitao je neke dečke gdje stanuje taj moj prijatelj, na što su se oni nasmijali pa je uzeo teleskopsku palicu i krenuo na njih. Ja sam tada iskočila iz auta i pobjegla kući. Ljudi su počeli izlaziti vani pa je pobjegao i on. Završila sam u bolnici, a stigla je i policija jer su vidjeli da osim novih imam i stare ozljede”, rekla je.

Nekako je mislila da će se promijeniti, pa je jedan dan s njim i dvoje prijatelja krenula na Sljeme. Zaustavio je auto i nju izvukao iz njega.

“Udarao me šakom u lice, govorio da će me zakopati i ubiti mi djecu. Odvezao nas je do nasipa gdje su slapovi. Tražio je da se bacim u Savu. Doista sam i htjela skočiti da se spasim, ali me povukao za ruku”, govori dalje žrtva koja mu je tada rekla da ih prolaznici gledaju.

Kako nije mogla hodati zbog ozljeda, D. D. se obratio prijatelju za pomoć te su se odvezli do njega.

Bila sam krvava, mokra i natečena. Unijeli su me u prijateljevu kuću i zaključali u sobu. Kasnije su se vratili i na leđima me odnijeli do obližnjeg hostela, odakle sam sutradan pobjegla kući, a on mi je počeo prijetiti da ga ne prijavim policiji. U strahu da ga ne sretnem, jer je rekao da dolazi, skočila sam s balkona i ozlijedila nogu. A dok sam bila u bolnici, njegova majka me posjetila i rekla mi: ‘Ako ti moje dijete, ja ću tvoje’.”

Žrtva je na kraju potpisala izjavu pod prisilom jer se bojala za svoj život, prenosi Jutarnji list.

Komentari