SIGURNOSRT I POVJERENJE? Zbog pornografije na računalu sisački policajac suspendiran i kazneno prijavljen

Foto: MUP/ilustracija

Nakon što je otkriveno da je u računalu imao fotografije i video zapise koji prikazuju seksualno zlostavljanje djece, sisačko-moslovačka policija suspendirala je i uz kaznenu prijavu privela policajca ove Policijske uprave.

Policija je u četvrtak priopćila kako je kriminalističko istraživanje nad tim policajcem, za kojega se ne navodi koje je dobi, provela u suradnji sa Službom kibernetičke sigurnosti Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije, zbog povrede službene dužnosti.

Sumnjiči ga se da je od travnja 2018. do svibnja ove godine na svom računu elektroničke pošte i digitalnim medijima posjedovao više fotografija i video zapisa koji prikazuju seksualno zlostavljanje djece.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja on je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.



Odlukom načelnika PU sisačko-moslavačke osumnjičeni policajac odmah je udaljen iz službe, te će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, kažu u sisačko-moslovačkoj policiji.

Komentari