Šibenik zavijen u crno: ´Uzimanje pravde u svoje ruke, pogotovo oružjem, to ne opravdava nikoga. Ništa nisu riješili´

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Šibenčani su još uvijek u šoku od jučerašnjeg krvoprolića. Umjesto kupnje nekretnine, priča je završila tragično, s pet preminulih.

Hrvatska je još uvijek u šoku zbog jučerašnjeg ubojstva u Vodicama i Šibeniku. Očevidi na lokacijama ubojstava u Vodicama i u Šibeniku su završeni, ali još uvijek traje kriminalističko istraživanje, stoga policija ne otkriva puno detalja, više će reći na sutrašnjoj konferenciji.

Jučer je u Vodicama ubijen 47-godišnji šibenski poduzetnik, Tedi Slamić. U Šibeniku su ubijeni 42-godišnji poduzetnik Toni Šparada, 62-godišnja stečajna upraviteljica Radojka Danek i njezin 63-godišnji suprug.

Osumnjičeni 57-godišnji ubojica, Branko Koloper, vlasnik pekarskog lanca sinoć je pronađen mrtav pored automobila u vodičkom zaleđu.



Građani su bili od velike pomoći, rekli su iz policije. ”Nisam za ubijanja i te strašne stvari, ali naše sudstvo i država je nula”, rekao je Stipe iz Šibenika.

Šibenik je zavijen u crno, a Šibenčani su još uvijek u šoku.

”Žao mi je ljudi, ali mislim da je najveći krivac pravosuđe, država”, govori Šime iz Šibenika.

Ljudima je potrebna empatija. ”Da je više empatije u društvu, bilo bi manje nasilja”, izjavio je Ivo iz Šibenika.

Najgore je kada čovjek odluči uzeti pravdu u svoje ruke.

”Uzimanje pravde u svoje ruke, pogotovo oružjem, to ne opravdava nikoga. Ništa nisu riješili, nažalost, ostavili su sigurno svojim nesretnim obiteljima čudo problema”, komentirao je gradonačelnik Šibenika, Željko Burić.

Šibenska policija trebala bi sutra na koferenciji za novinare otkriti više o motivima, ali već sada se može reći da se iza ovog ubojstva krije poslovna priča o prodaji i kupnji nekretnina u stečaju, priča između uspješnih šibenskih poduzetnika i poduzetnika čija je tvrtka otišla u stečaj. Umjesto da završi poslovnim dogovorom, nažalost, priča je okončana je krvavim obračunom s pet ugašenih života, prenosi Dnevnik.hr 

Komentari