Sezona požara u tijeku: Ovaj put gori kod Mline na Braču, jedan hotel evakuiran

Ilustracija Foto: Profimedia

Ljeto je već tradicionalno najgore godišnje doba za naše vatrogasce. Požari u ovo doba godine nisu rijetkost, a današnji dan je to samo potvrdio. U tijeku je gašenje požara na Braču.

U opasnosti okolno područje

Poslijepodne je, nešto nakon 15 sati, u mjestu Makarac u Milni na Braču, u neposrednoj blizini dvaju hotelskih objekata i benzinske postaje, izbio požar u gustoj borovoj šumi.

Hotel ‘Lucija’ preventivno je evakuiran, poglavito zbog činjenice da je okružen gustom borovom šumom, a i zbog opasnosti od dima. Sve angažirane vatrogasne snage bile su usmjerene ka odbijanju požara od objekata i vatra je zaustavljena nekih 200 metara od istog, javlja Dalmatinski portal.

Sve raspoložive snage s tog područja su na terenu

Požar gase sva dobrovoljna vatrogasna društva na Braču (DVD Milna, DVD Bol, DVD Pučišća, DVD Selca, DVD Supetar). Na teren je izašlo ukupno 39 vatrogasaca s 15 vozila, 1 helikopter i 2 kanadera. Kanaderi su se u međuvremenu povukli.



“Sve vatrogasne snage s bračkog operativnog područja su na terenu. Požar se širi. Sada će im u pomoć krenuti dva kanadera i helikopter”, kazali su za Dalmatinski portal u Županijskom vatrogasnom operativnom centru.

Problem je dodatno stvarao vjetar te nesnosna vrućina, zbog koje su iz Hrvatske vatrogasne zajednice i danas uputili apel građanima da ne pale vatru na otvorenom prostoru. Opasnost od požara velikih razmjera je izuzetno velika, piše N1.

Komentari