Šesta osoba u Hrvatskoj zaražena koronavirusom, još se dva nalaza čekaju

U Hrvatskoj je s novim slučajem koji je objavljem na konferenciji Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu zabilježeno ukupno šest slučajeva zaraze koronavirusom. Kod nova dva slučaja riječ je o članovima obitelji prvog i trećeg zaraženog. I oni su bili u izolaciji.

Svjetska zdravstvena organizacija u petak navečer podigla je rizik vezan uz koronavirus na “vrlo visok”, što je najviša moguća razina.

U kontinentalnoj Kini u petak je potvrđeno novih 427 osoba zaraženih koronavirusom, što je više nego dan ranije kada ih je bilo 327, izvijestile su u subotu kineske zdravstvene vlasti.

“U ovom trenutku imamo 176 testiranih, od kojih je jedan pozitivan, a riječ je o bliskom kontaktu zaraženog iz Rijeke. Još se dva nalaza čekaju”, rekao je Vili Beroš.



Zaraženi se osjećaju dobro

Zahvalio se svim hrvatskim građanima koji su u karantenama ili u samoizolaciji.

“Ukupno imamo 176 testiranih, dva se nalaza još čekaju. Imamo još jedan pozitivan nalaz. Riječ je o bliskom kontaktu bolesnika iz Rijeke, tako da je sve pod kontrolom. Od jučer imamo povećanje od 200 oboljelih u Italiji, 20 oboljelih u Francuskoj, 19 u Njemačkoj,,.. Zahvaljujem se svim hrvatskim građanima koji su u izolaciji ii karantenama, a radi se o 120 kontakata i 1151 osobom s rješenjem o nadzoru”, rekao je Beroš.

Alemka Markotić kazala je kako je zaraženi dobro.

“Osoba se osjeća dobro, ima blage simptome. Nema razloga zazabrinutost Preostalo dvoje pozitivnih u Rijeci također je dobro”, rekla je Alemka Markotić.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako svi županijski stožeri rade po modelu kako im je rečeno.

“Uključeni su i epidemiolozi u stastav svih stožera, sve funkcionira onako kako je planirano”, rekao je Božinović.

 

Komentari