Šest zdravstvenih djelatnica u Splitu u izolaciji: Bile u kontaktu s pozitivnim pacijentom

Tom Dubravec / CROPIX

Dvije zdravstvene ustanove splitskog Doma zdravlja dezinficirane su, a šest medicinskih djelatnica poslano u izolaciju nakon što se jutros doznalo da je pacijent, koji ih je posjetio prošlog tjedna, pozitivan na koronavirus.

“Odmah po saznanju napravili smo sve što se moglo. Djelatnice su u izolaciji, testirane su i nalaz je negativan. Nemaju simptome, a od kontakta je prošlo pet dana. Ako test nakon 14 dana bude negativan, moći će se vratiti na posao. U izolaciji su liječnica obiteljske medicine, medicinska sestra i laborantica te dvije inženjerke radiologije i liječnica radiolog”, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Marko Rađa.

Kako se dogodilo da se kod pacijenta naknadno utvrdila korona? Najprije se zbog visoke temperature i kašlja javio na infektologiju pa je poslan liječnici obiteljske medicine u ambulantu kraj Starog placa i na snimanje na rendgen u Kavanjinovoj. Stanje mu se pogoršalo pa je ponovno završio na infektologiji te je tek tada utvrđeno da je zaražen, piše Dalmatinski portal.



Komentari