ŠEŠELJ PONOVNO PROVOCIRA: Dubrovnik je po svemu srpski grad, planirali smo objaviti dokaze za to

Vlado Kos/Cropix

Ratni zločinac Vojislav Šešelj gostovao je u subotu, 13. kolovoza, u emisiji “Novo jutro” kod srpske voditeljice Jovane Jeremić, gdje se osvrnuo na otvoreni govor mržnje episkopa Nikanora usmjeren prema LGBT zajednici i srpskoj premijerki Ani Brnabić.

Episkop banatski Nikanor prokleo je sve one koji će sudjelovati na EuroPrideu u rujnu u Beogradu, dodavši čak da bi protiv sudionika pridea upotrijebio i oružje. U svom govoru Nikanor se posebno obrušio na srpsku premijerku Brnabić, koju je nazvao ”kćeri i unukom srpskih koljača”, aludiravši na njezino podrijetlo. Naime, njezina obitelj po očevoj strani potječe iz Stare Baške na Krku.

Ratni zločinac Vojislav Šešelj ocijenio je takav govor neprimjerenim, a nije podržao ni napad na Anu Brnabić.

“Nema smisla da se kaže da su joj otac ili djed bili ustaški koljači. Njezin djed je s Paga, koliko ja znam. To je jedno od velikih sjevernojadranskih otoka. To su Pag, Rab, Krk i ostali. Ja nisam nikada čuo sa sjevernojadranskih otoka da je tamo postojao neki istaknuti ustaša, ustaški koljač. Tamo su čakavci, to je jedan plemenit narod”, kazao je ratni zločinac dodajući:



“Glavne ustaše su bile među Srbima katolicima, u Hercegovini, u Lici, u Bosni, u Slavoniji… To su glavne ustaše bile. Ja znam po primjeru Dubrovnika. Nijedan pravi Dubrovčanin, starosjedilac, nije se tako otvoreno priklanjao ustaškom pokretu. Zločine po Dubrovniku su činili Hercegovci katolici, ne može se to reći za Anu Brnabić, posebno zato što joj je djed bio partizan. Kako to da se njoj kaže?”

Ne bi Šešelj bio Šešelj da i ovu priliku nije iskoristio za provokaciju. Dodao je ratni zločinac, naime, da je Dubrovnik srpski grad.

“No nisu ni svi Srbi katolici zločinci. Bilo je milijun Srba katolika koji su se izjašnjavali kao Srbi, a ima ih i danas. Dubrovčani su svi bili takvi. Izlazio je dnevni list ‘Dubrovnik’ Srba katolika, izlazio je i list ‘Srđ’ Srba katolika. Mi smo planirali objaviti reprint svih brojeva lista ‘Dubrovnik’ i lista ‘Srđ’ da svjedočimo da je Dubrovnik po svemu srpski”, kazao je, prenosi Direktno.hr

 

Komentari