Selak Raspudić: Ne znam kako će Jandroković zadržati autoritet nakon fotografije u kupaćem

Marija Selak Raspudić/Patrik Macek/PIXSELL

Neovisna saborska zastupnica u Hrvatskom saboru na listi Mosta Marija Selak Raspudić je komentirala predizborne ankete, kao i Jandrokovićevu sliku u kupaćem kostimu.

Komentirala je šanse Zvonimira Troskota na lokalnim izborima u Zagrebu.

“Unatoč svoj prljavoj kampanji koja je vođena protiv njega, rezultat će biti bolji nego što ankete nagovještavaju. Ako je ikad bilo vidljivo, onda je to sigurno uoči izbora koliko se anketama manipulira. Svi su na neki način žrtve anketnih agencija, jer se one ponašaju kao izbori prije izbora. Imate situacija da na državnu televiziju mogu doći na sučeljavanje samo oni koji prelaze prag po anketama. To je jedna vrlo opasna praksa koju bi trebalo dokinuti u budućnosti. Ankete se rade na izrazito malom uzorku od 600 do 800 ljudi”, rekla je Selak Raspudić.

O šansama Marina Miletića u Rijeci kaže da ne bi rekla da se njegova prednost u potpunosti istopila i da treba imati na umu širu sliku.



“U takvoj Rijeci u kojoj Most prije nije imao ništa, Marin Miletić sigurno prelazi prag. S obzirom na pozitivnu kampanju tijekom cijelog ovog vremena, njegov rezultat nije bio onakav kakvim ankete pokazuju. Još ćemo vidjeti što će Marin Miletić točno dobiti u Rijeci”, kazala je.

Osvrnula se i na Jandrokovićevu fotografiju u kupaćem kostimu.

“Nažalost, vidim da je pokrenuo trend pa su se i neki drugi zastupnici počeli pojavljivati u kupaćim gaćicama. Ne znam bi li to trebalo biti duhovito ili je to neki pokušaj emancipatorne politike. U svakom slučaju smatram da je to degradiranje saborskih zastupnika, a napose predsjednika Sabora”, smatra Selak Raspudić.

“Predsjednik Sabora je jedna figura koja je na vrhu najvažnijeg tijela u Hrvatskoj i ona bi trebala imati autoritet. Kod pravih predsjednik Sabora, on je i prirodan. Kod Gordana Jandrokovića koji je različitim neprincipijelnim načinima došao na čelo Sabora, on gotovo ne postoji. Kako će ga uopće sada, makar i formalno zadržati, ako ćemo svaki put kada ćemo mu se obraćati, bilo mi, bilo da ga gledaju hrvatski građani, gledati pred nama njegovu sliku u kupaćim gaćicama”, dodala je za N1.

Komentari