Šeks: Milanović je patološki lažljivac, savjetujem mu da se za pomoć obrati stručnjacima za mentalno zdravlje

Damir Krajac / CROPIX

”Danas imate dželata hrvatskog pravosuđa, Vladimira Šeksa zvanog Kolega, koji mrtav hladan kaže novinaru da sam ja davao naloge i upravljao istragom. To je inače Plenkovićev mentor. Govorimo o Sovi. I novinar ga pita ‘jeste li to čuli’, jer nitko nije, ali Šeks mirno kaže, ‘da, ja sam to čuo”, samo je dio eksplozivnog intervjua koji je predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, dao u četvrtak navečer RTL-u.

Sada već uobičajeni način komunikacije, za hrvatske prilike netipičan, hrvatskoga predsjednika, u kojem se nije libio prozvati mnogobrojna javna imena i aktere političke scene, ponovno je izazvao konsternaciju, a kod nekih i oduševljenje.

Oni koji ga do jučer nisu podržavali, smatrajući ga ”hrvatskim zlom”, sada ga uzdižu u nebesa, tvrdeći da je praktički ”super-heroj”.

Posebno je teško Zoran Milanović prozvao HDZ-ovog političkog veterana Vladimira Šeksa, najdugovječnijeg hrvatskoga političara, čije je dužnosti teško i nabrojati, od stvaranja samostalne hrvatske države do danas.



‘Simptomi teškog poremećaja’

U svojoj izjavi, Šeks mu oštro uzvraća poručuje:

”Gospodin predsjednik je patološki lažljivac, pokazuje sve simptome teškog poremećaja, pa mu savjetujem da se za pomoć obrati odgovarajućim stručnjacima za mentalno zdravlje.

Naime, u četvrtak navečer na RTL-u, ponovio je jednu laž, ustvrdivši da ‘nisam nikada ni od koga i nigdje izabran, osim možda u HDZ-u’. E pa sada ću podsjetiti samo na dio onoga što sam radio”, govori Šeks i nabraja.

”Sudjelovao sam u sedam parlamentarnih izbora; 1990. godine pobijedio sam u svojoj izbornoj jedinici u prvom izbornom krugu dobio 67 posto glasova, više od svih ostalih protukandidata zajedno.

Na drugim parlamentarnim izborima, 1992. godine, pobijedio sam u izbornoj jedinici Đakovo, a 1995. godine opet sam izabran u Hrvatski sabor u jednoj slavonskoj izbornoj jedinici.

Godine 2000. također sam bio izabran za zastupnika u četvrtoj izbornoj jedinici, a u zimu 2003. godine predvodio sam listu u šestoj izbornoj jedinici te sam izabran za zastupnika u Hrvatski sabor i ta lista dobila je sedam mandata. Nakon toga sam izabran za predsjednika Hrvatskog sabora.

Dakle, na temelju rezultata sedam izbora u hrvatskoj povijesti izabran sam u Hrvatski sabor, četiri puta sam bio potpredsjednik, jednom predsjednik”, ponavlja Šeks.

A što će sada učiniti, zanima nas, na što Vladimir Šeks ima promptan odgovor, uz žestoku opasku:

”Gospodin predsjednik laže; barun Münchhausen za njega je mala beba, a za njegovu klevetu izgovorenu da sam ja ‘dželat hrvatskoga pravosuđa’ razmotrit ću da zatražim da Ustavni sud odobri pokretanje kaznenog postupka za klevetu protiv beskarakternog predsjednika Republike”, zaključuje za Direktno.

Komentari