Seizmolog Kuk: Bila su još dva slabija potresa nakon jutrošnjeg, realno je očekivati da će ih biti još

Seizmolog Kresimir Kuk. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Potres s epicentrom 13 kilometra jugoistočno od Šibenika dogodio se u 5 sati i 59 minuta. Magnituda potresa iznosila je 4.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja EMS ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba RH. Osjetio se širom Dalmacije, u Šibeniku, Vodicama, Trogiru, Splitu, Zadru, Kninu, Sinju, na Braču…

Seizmolog Krešimir Kuk rekao da je kako je za očekivati da će potresa na tom području biti još. Na pitanje je li to novi epicentar, Kuk je objasnio da pretpostavlja da se tu mislilo na epicentralno područje.

“Imamo još dva slabija potresa nakon ovog jutrošnjeg, na istom tom epicentralnom području i realno je očekivati da će ih biti još. Ne možemo znati, ne možemo predviđati kada će on biti niti koje će jačine biti. Realno je očekivati da će ih biti još, jer je jutarnji bio dosta jak”, kazao je Krešimir Kuk.

Kuk kaže da ovi potresi nemaju nikakve veze s potresima na Banovini ili u Zagrebu dodajući da je ovo potpuno i drugo epicentralno područje.



“Dalmacija je seizmički aktivno područje, tlo ne miruje, tako da nas ništa ne iznenađuje”, dodao je Kuk za Večernji list.

Unazad par mjeseci bilježi se pojačana seizmička aktivnost na području Hrvatske ali i šire.

JAK POTRES POGODIO JUTROS DALMACIJU Odlomio se komad stijene i pao na automobil, stanovnici Šibenika izašli su iz svojih kuća na ulice

 

Komentari