Šegota: Falsificirali su mi diplomu iz Travnika

Nakon objave preslika navodne diplome Patrika Šegote, voditelja Gradskih groblja Zagrebačkog holdinga, na stranici 365 doza korupcije na Facebooku, iz koje proizlazi da mu je diploma izdana na nepostojeći datum 30. veljače 2015. godine na Ekonomskom fakultetu u Travniku novinari tportala su ga pitali što on ima za reći o ovoj temi.

Šegota tvrdi da se radi o falsificiranju originalnog dokumenta, a kako bi argumentirao spomenutu tvrdnju, dostavio je presliku originala i dokument Agencije za znanost i visoko obrazovanje o priznanju valjanosti njegove diplome.

‘Nagradu ‘Zlatna fotelja’ za najkreativnije uhljebljavanje dobio je Patrik Šegota’



Screenshot/tportal

“Kao što je vidljivo usporedbom originalnog dokumenta i onoga koji je netko postavio na društvene mreže, razlikuju se u puno detalja, a ponajprije u bitnome – osobni podaci, datum izdavanja dokumenta, broj pod kojim je diploma evidentirana, potpisnici dokumenta…

Riječ je o zlonamjernom falsifikatu i objedi na osobnoj razini s ciljem da se krivo informira javnost, a meni nanese šteta. Vjerujem da su porivi za ovakve niske podvale rezultat mog rada na čelu podružnice Gradskih groblja, za vrijeme kojeg sam poduzeo mnoge aktivnosti na sređivanju stanja i dosljednog poštovanja zakona i propisa”, kazao je Šegota i dodao da trenutno radi na doktoratu na Ekonomskom fakultetu te istodobno pohađa MBA studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Šegota je, podsjetimo, na čelo Gradskih groblja stigao početkom 2019. godine, nakon što je bivša šefica Ljerka Ćosić otišla u mirovinu. Holding je tada natječaje za direktora Groblja i Gradske plinare raspisao 20. prosinca, a trajali su samo sedam dana, od kojih su čak tri dana bila neradna – nedjelja, Božić i blagdan svetog Stjepana.

I dok čelni čovjek Plinare tada nije bio izabran, jer je natječaj poništen, Šegota je prošao na mjestu šefa Groblja, a iz ZGH su poručili da je bio najbolji kandidat.

Valja dodati da je Šegota međunarodni tajnik stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, piše tportal.

Komentari