Šefica Zarazne alarmirala policiju: Ucjenjuju me!

Pixell

Iznuđivanje uplatom u kriptovaluti stajalo je kaznene prijave 36-godišnjeg muškarca koji je prošlog mjeseca utjerao strah u kosti odabranoj meti. I to, ni manje ni više nego Alemki Markotić, ravnateljici Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” te redovitoj sudionici press konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Unatoč nizu pokušaja nismo uspjeli doći do ravnateljice Markotić kako bi se čulo njezino viđenje ucjenjivačke agonije koju je prošla, ali je zato zagrebačka policija, bez otkrivanja identiteta, objavila da je provedeno istraživanje i iznuđivač predan pritvorskom nadzorniku.

Prema kaznenoj prijavi, muke po Markotić počele su krajem rujna kada je na njezinu e-mail adresu pristigao samo jedan u nizu emailova njoj nepoznatih osoba. Iznuđivač je tada, naime, krenuo u realizaciju svoga plana kako bi se protupravno okoristio.

Kad je uhićen, kriminalisti su otkrili da je koristeći svoj mobitel otvorio e-mail adresu te na e-mail adresu 56-godišnje žene poslao poruku u kojoj joj je ozbiljno zaprijetio da mu mora uplatiti određen iznos novca u kriptovaluti. Pritom joj je detaljno objasnio i smjernice kako da to učini jer je riječ o transakcijama koje su još uvijek većini velika nepoznanica.



Iznuđivačke prijetnje ponovio je i početkom listopada ustrajući na novcu koji mu ne pripada pa se zbog izazvanog osjećaja straha Alemka Markotić obratila za pomoć policiji.

Nije dugo trebalo da kriminalisti uđu u trag neopreznom mladiću te protiv njega, po dovršetku obrade, podnesu posebno izvješće Općinskog državnom odvjetništvu u Zagrebu. Još uvijek nije poznato je li tužiteljstvo zatražilo njegovo pritvaranje i hoće li ga u tom slučaju sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda i odrediti, piše Jutarnji list.

Komentari