Šef zagrebačkog HDZ-a zapošljava stranačke kolege u Studentskom centru, a HNS-ova ministrica zatvorila oči, začepila uši i prekrila usta

Bruno Konjevic / CROPIX

Iz stranke Demokrati u subotu su ustvrdili kako se u zagrebačkom Studentskom centru godinama protuzakonito zapošljava te su prozvali glavnog državnog inspektora Andriju Mikulića da je ondje zaposlio stranačke kolege, a ministricu Blaženku Divjak da pušta da SC propadne.

“Preselio čovjek gotovo svoju cijelu podružnicu u Studentski centar u Zagreb i zaposlio svoje stranačke drugove, a sad priprema novu sistematizaciju kako bi im znatno povećao plaće”, ustvrdili su Demokrati u priopćenju u kojem tvrde i da ni jedan poslovni potez u Studentskom centru nije moguće povući “bez suglasnosti i amenovanja Andrije Mikulića”.

U priopćenju su naveli i kako je Mikulić svoje ljude u SC-u nagradio posebnim stimulacijama za što je potrošeno 1,9 milijuna kuna te ironično primijetili da “u SC-u ima toliko HDZ-ovaca s Peščenice da bi mogli održavati sastanke svoje podružnice u Savskoj”.

Premda su, kako podsjećaju, iz HDZ-a uvjeravali javnost da će objedinjena državna inspekcija bolje funkcionirati te da je za sve to nadležan Andrija Mikulić, Demokrati tvrde da mu je glavni cilj osobna korist.



‘Glavni cilj osobna korist’

“Njemu je glavni cilj osobna korist, a vrlo važan položaj državnog inspektora služi mu za provođenje i ostvarivanje vlastitih ciljeva. Državnom inspektoratu, koji bi se trebao boriti protiv korupcije i nepotizma, HDZ je postavio čovjeka koji na važna mjesta postavlja svoje ljude, s manjkavom stručnom spremom, nespremne, ali podobne poslušnike”, ustvrdili su Demokrati u priopćenju koje je potpisao predsjednik stranke Mirando Mrsić.

Upozorili su kako u SC-u nema javnog natječaja te se već godinama “protuzakonito zapošljava” preko privremenog naloga na radnim mjestima i za poslove za koje zaposleni nemaju ni spremu ni iskustvo.

Smatraju da je sve to poznato ministrici obrazovanja i znanosti Blaženki Divjak pod čijom je odgovornošću SC te joj zamjeraju da ništa ne poduzima.

“Ministrica znanosti Blaženka Divjak je zatvorila oči, začepila uši i prekrila usta. Kao da je SC u nekoj drugoj orbiti. Sve ovo dobro je poznato ministrici. Bezuspješno su joj se u više navrata obraćali i studenti i zaposlenici. Ona ne poduzima ništa, nego pušta da SC i dalje propada. S kojim ciljem, nejasno je”, stoji u priopćenju.

Demokrati su istaknuli kako ne očekuju da će državni inspektori pokucati na vrata SC-a i provjeriti nalaze državne revizije.

“Puno je važnije zatvarati zagrebačke restorane koji su u ovoj korona-krizi pokrenuli posao prema uputi Ministarstva turizma”, poručili su.

Komentari