Šef kampanje Kolinde Grabar-Kitarović otkrio detalje o gafovima: Nije mi bilo drago to gledati

Goran Mehkek / CROPIX

U ljeto Knin, pri kraju kampanje Osijek, između pjevanje na rođendanskoj proslavi Milana Bandića – dug je popis nastupa koji su za Kolindu Grabar-Kitarović bili političko samoubojstvo. Gafove je za RTL, između ostalih, komentirao i Ivan Anušić, šef kampanje Kolinde Grabar-Kitarović.

”A ako su osuđeni, onda ću gospodinu Bandiću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno”, rekla je Grabar-Kitarović.

“Svi znamo da je bilo nekih neprimjerenih izjava poput one u Osijeku”, kazao je Ivan Penava.

“HDZ nije bio u formi u kojoj je trebao biti”, dodao je Penava.



“Tvrdim da se to može jer već imam dogovore s nekim državama, da nam Hrvati odu na obuku negdje drugdje i da se vrate u Hrvatsku, da rade preko interneta u nekoj drugoj državi, a u Hrvatskoj zarađuju osam tisuća eura. Zamislite što to znači za naše mlade!”, izjavila je Grabar-Kitarović.

“Nije mi bilo drago to gledati i vidjeti da stvari koje radimo i dogovaramo ne prate nastup. Nastup ne prate te stvari”, rekao je Ivan Anušić.

“To je već bio kraj kampanje 19. prosinca ujutro, kad krenete u kampanju, u 10 sati prvi skup, u 12 drugi, u 14 sati treći, u 16 četvrti i imate u 18 sati najbitniji, u Osijeku, dolazite do trenutka kad nemate energije ni koncentracije kako treba, ja ću to tako objasniti”, rekao je Anušić.

“Infrastruktura s kojom su se sudarili… Pogotovo onog kandidata iz našeg bazena i ono što je kao infrastrukturu imao SDP… Dobro je da smo uspjeli odraditi drugi krug”, rekao je Anušić.

Dojam su pokvarili i savjetnica koja traži prekid debate na RTL-u, pa verbalni ispad savjetnika Tomislava Madžara.

“Je li slučajno ili planirano, nisam mogao vjerovati da se to moglo dogoditi! Krenuo sam da ne prijeđe u nešto više, ali već je bilo kasno, otišlo je u smjeru dalje. Povukao sam se, nisam htio dolijevati ulje na vatru”, rekao je Anušić za RTL.

Komentari