Šef Istarskog stožera otkrio nove mjere koje se uvode u toj županiji

Dino Kozlevac N1

Dino Kozlevac, načelnik Stožera istarske županije komentirao je epidemiološku situaciju u Istarskoj županiji.

Kozlevac je izjavio da je zadovoljan što Nacionalni stožer podržava regionalni pristup, a naveo je i koje nove mjere stupaju na snagu.

“Obustavili smo treniranje u zatvorenom prostoru. Svi klubovi svih razina moraju izaći na otvoreni prostor, osim klubova prve i druge kategorije. Donijeli smo odluku da škole za strane jezike, autoškole i pučka učilišta koja provode nastavu većinom s odraslima da obustave rad, odnosno da se nastava održava online. Učenike i studentske prakse smo obustavili do 12. Smatramo da su to mjere koje će omogućiti manju mobilnost, kretanje u prostoru i gdje bi sve skupe mogle donijeti do rezultat, da uz škole koje su već online, da dođe do stabilizacije brojki”, pojasnio je Kozlevac.

Istaknuo je da se posljednjih dana epidemiološka slika pogoršala.



“Zadnjih 15 dana brojke rastu. Mi nismo otok, okruženje je izuzetno loše. Vidjet ćemo kako će biti. Slovenija ulazi u lockdown, Italija, Austrija… Mi još uvijek imamo liberalne mjere i nadam se da nećemo morati ići u lockdown”, rekao je i pozvao građane da se pridržavaju mjera.

“Ovih par ograničenja koje imamo mislim da nam nisu toliko značajne da ih ne bi mogli izdržati”, rekao je Kozlevac i dodao:”Građani su se opustili, svima je dosta, i ja sam umoran, ali moramo izdržati”, prenosi N1.

Komentari