Sedak o Milanovićevoj komunikaciji: Ovo je čisti spin gdje predsjednik odvraća pažnju od ‘Kluba’. Čudi me da novinari nisu dovoljno znatiželjni da pitaju tko je taj prijatelj iz Dalmacije koji ga je doveo tamo

Eni Lea Hoyka

Predsjednik Republike Zoran Milanović zadnjih nekoliko dana imao je niz verbalnih obračuna s javnim osobama koje su mu uputile poneku kritiku. Zadnje primjedbe koje su mu bile upućene vezane su uz njegov sam javni govor, a počele su na račun njegovog posjeta klubu u Slovenskoj 9, u kojem je uhićeni Dragan Kovačević primio mito, te koji se posjećivao i za vrijeme ‘lockdowna’.

O komunikaciji Zorana Milanovića za portal Otvoreno razgovarali smo s komunikologom Kristijanom Sedakom.

“Definitivno nije ono što smo očekivali od predsjednika, zasigurno ne spada pod onaj njegov slogan ‘Normalno’. Ono što mi je žao je da očito nije svjestan da to nije samo njegova osobna komunikacija, nego i velik utjecaj na ukupnu političku kulturu u Hrvata koja se definitivno srozala u nazad nekoliko tjedana. Popis ljudi koji je napao je već poduži”, rekao je Sedak i dodao da je zanimljivo da svi pričaju o načinu njegove komunikacije, razini na koju je spustio komunikaciju, ali nitko ne opovrgava, pojedine navode, sam sadržaj.

“Definitivno je izgovorio neke stvari koje šira publika misli, ali ih ne izgovara iz pristojnosti”, tvrdi Sedak i dodaje da se još uvijek fokus javnosti, a i medija nije vratio na Slovensku 9.



“Čudi me da novinari nisu dovoljno znatiželjni da pitaju tko je taj prijatelj iz Dalmacije koji ga je doveo tamo i u kojem društvu je proveo vrijeme u klubu u lockdownu. To je logično pitanje koje se postavlja koje očito on jako dobro ovim manevrom izbjegava”, rekao je Sedak.

Na pitanje, vodi li se strategijom ‘napad je najbolja obrana’, Sedak odgovara da ovo nije nikakav napad u smislu da nije napao nikoga tko je vezan uz Slovensku 9.

“Ovo je čisti spin gdje odvraća pažnju medija, a time i javnosti od cijele te priče. Pitanje je zašto je baš sada i ovim intenzitetom napao čitav niz ljudi, uzevši u obzir da zna da je medijima sukob zanimljiv. To je uvijek vijest, pa će se to i prenijeti. Neki se pitaju, trebaju li mediji prenositi takve stvari, odgovor je naravno da trebaju jer postoji interes za takve stvari. Sigurno se neće dogoditi bojkot medija”, rekao je Sedak i dodao da je Milanovića zasmetalo što je završio u mjerama prisluškivanja zbog poznanstva sa Draganom Kovačevićem, a da nije bio upozoren od strane sigurnosnih službi.

“Moguće da ga zanima što su ostvarili u tim mjerama prisluškivanja i praćenja, te koji je dio medija tu bio obuhvaćen. Postoji mogućnost da je tu malo i straha jer to što on radi je dosta iracionalno, pitanje je zašto”, zaključuje Kristijan Sedak za Otvoreno.

Komentari