SDP u Vukovar i Škabrnju ide u malim delegacijama

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin najavio je u petak da će, s obzirom na epidemiološku situaciju, u Vukovar i Škabrnju otići male delegacije stranke, a ostale SDP-ovce je pozvao da Dan sjećanja obilježe u svojim sredinama.

Na konferenciji za novinare u Varaždinu, gdje je predstavljen kandidat SDP-a za varaždinskog gradonačelnika Neven Bosilj, Grbin je na novinarski upit hoće li SDP-ovci ići u Vukovar i Škabrnju rekao da će tamo otići male delegacije.

“Smatramo vrlo bitnim obilježiti Dan sjećanja i odati počast žrtvama Vukovara i Škabrnje i svim žrtvama Domovinskog rata. Međutim, u službenim manifestacijama nećemo sudjelovati”, rekao je Grbin dodavši kako smatraju da je epidemiološka slika takva da bi time ugrožavali život i zdravlje drugih.

“To smatramo krivim i naprosto želimo izbjeći. Zato smo pozvali stranačke kolegice i kolege da 18. studenog obilježe u svojim sredinama, da zapale svijeće na prozorima, da odaju počast žrtvama na način koji neće ugrožavati život i zdravlje ljudi”, izjavio je.



Predsjednik SDP-a komentirao je i prekršajnu prijavu protiv članice Glavnog odbora stranke Suzane Kačić Bartulović, koja je objavila svoju fotografiju s pištoljem u ruci.

“Naša kolegica se zbog te objave ispričala, javno je rekla da je to bilo krivo, ispričala se svima koje je ta objava povrijedila”, kazao je Grbin.

Naglasio je da se radi o prekršajnom postupku, ne o kaznenom. “Bilo kakva odluka pričekat će dovršenje tog prekršajnog postupka”, rekao je Grbin.

Komentari