SDP PRIPREMA PROGRAM Grčić: Prioritet su plaće, mirovine, kvaliteta zdravstva i školstva

Ranko Suvar / CROPIX

Predsjednik Središnjeg savjeta SDP-a Branko Grčić naveo je detalje strategije SDP-a za pobjedu na izborima. Smjernice su temelj programa koji će izraditi, a u kreiranju programa SDP-ovci kažu da žele sudjelovanje i članova, i simpatizera, i građana kako bi u konačnici pobijedili HDZ. Dakle, strategija postoji i sad kreće njezina provedba.

“Prva stvar koju moram istaknuti je da ova Vlada nije funkcionalna, izgubila je većinu u Saboru, nisu stabilni. Imaju puno problema i ovo je vrijeme kad moramo pokazati da imamo politike koje su spremne“, rekao je Branko Grčić, predsjednik Središnjeg savjeta SDP-a, i istaknuo konkretne primjere politika koje su spremne:

“Ono što će biti ključno jest briga o građanima. Povećanje plaća i mirovina koje su svih ovih godina bile u drugom planu. I ono što je vrlo bitno, osigurati kvalitetu usluge u obrazovanju i zdravstvu.”

Premijer Andrej Plenković na to bi rekao da plaće jesu rasle.



“Da, nekih 800 kuna, što je respektabilno. Međutim, mirovine su u istom periodu rasle šest puta manje. Kako milijun ljudi može živjeti od toga? To će nam biti prioritet kad dođemo na vlast”, poručuje Grčić iz Koprivnice, u kojoj se zapravo osluškuje što građani misle:

“Sve primjedbe i prijedloge saslušat ćemo i ugraditi u svoj program u idućih nekoliko tjedana, a potom idemo u bitku za novi mandat.”

Otkrio je na kraju Branko Grčić i s kim se idu u tu bitku, pišu Vijesti.hr.

“To još ne znamo, vode se intenzivni razgovori sa svim potencijalnim partnerima. Činjenica je da za većinu u Saboru trebamo partnere i djelujemo u tom smjeru.”

Komentari