SDP-ovom načelniku netko ostavio osmrtnicu na automobilu

screenshot

SDP-ov načelnik Milne Frane Lozić prijetnje prima od kada je 2019. prijavio nezakonite legalizacije nepostojećih objekata u atraktivnim uvalama na području općine, a posljednju u nizu, u obliku osmrtnice, primio je jutros. Pronašla ju je policija zataknutu ispod brisača na vjetrobranskom staklu njegovog automobila.

Naime, policijska patrola zbog učestalih prijetnji nadgleda i kuću i automobil načelnika pa su oni ti koji su je i pronašli. “Uvijek isto. Gluhi poziv i onda dobijem poruku. Osmrtnice sam ranije dobivao poštom u pismima, a evo sada su ih počeli stavljati i ispod brisača”, kazao je Lozić, koji je prijetnju primio i prije nekoliko dana.

Istraga u tijeku

Stigla mu je dan prije no što je i jedna nacionalna kuća emitirala prilog o nezakonitoj legalizaciji na koju Lozić upozorava. No, Lozić je o ovim problemima u javnosti progovarao i još 2019. Naime, on je otkrio da su u atraktivnim uvalama na području Općine Milna legalizirani objekti koji ondje nikada nisu ni postojali te da su za njihovu zamjenu izdane građevinske dozvole, koje je s terenima kasnije kupila jedna tvrtka. Kada je Lozić o tome progovorio u policiji, zaredale su se prijetnje.

Istrage su u tijeku, te zasad nije poznato da je itko prijavljen kao autor ili nalogodavac prijetnji. Lozić, pak, tvrdi da je policija USKOK-u krajem 2019. poslala posebno izvješće o prijavljenim nezakonitostima u postupku legalizacije. Neslužbene se doznaje da je zatraženo provođenje dodatnih izvida koji su nedavno okončani, piše Dalmatinski portal.



Komentari