SDP-ovka prijavila i Plenkovića i stranku zbog iskorištavanja djece

Twitter

Saborska zastupnica SDP-a, Mirela Ahmetović na svom Twitter profilu objavila je kako je premijera Andreja Plenkovića i prisutne HDZ-ovce koji su sudjelovali u događaju na splitskim Prokurativama prijavila Državnom izbornom povjerenstvu i uredu pravobraniteljice za djecu.

“Prijavila sam Velikog vođu Plenkovića i njegovu interesnu sljedbu pravobraniteljici za djecu i DIP-u zbog neprimjerenog iskorištavanja djece u izbornoj promidžbi. Djecu moramo štititi od svih vrsta predatora, očito moramo i od HDZ-a. Čekam odgovor o kojem ću obavijestiti javnost”, napisala je Ahmetović te priložila dokumente prijave.

Kršenje etičkog koda

U njima stoji kako mediji prenose da je djeci nogometnog kluba Galaxy obećano dodjeljivanje nagrada od strane Ćire Blaževića.

 



“Ispostavilo se da su nagrade bile samo mamac za djecu i roditelje jer upravo u tom trenutku prisustva djece realizirana predizborna šetnja Andreja Plenkovića i stranačkih kolega, tijekom koje je netko izmanipulirao i pozvao ih da krenu skandirati ’HDZ, HDZ’. Djeca su doista skandirala, a svi prisutni oko predsjednika HDZ-a, Plenkovića, kao i on sam, radosno su se smješkali i mahali djeci. Takav čin s pravom su osudili pojedini nazočni roditelji, protestirajući na ovaj besraman čin iskorištavanja djece u predizborne svrhe”, napisala je pa dodala:

“HDZ opetovano krši sve etičke i moralne kodekse svojim postupanjem, a kako vidimo, ne libe se iskorištavati ni one najnevinije u našem društvu – djecu, i koristiti ih za dobivanje glasova na izborima. Takva praksa nije europska, nije civilizirana i zaslužuje najoštriju osudu.”

U dokumentu proslijeđenom DIP-u istaknula je pak kako “oštro protestira protiv ovakvog grubog korištenja djece u predizborne svrhe.”

“Ovakvi postupci jedne političke stranke narušavaju povjerenje građana u sam izborni proces te su usmjereni na najniže prikupljanje jeftinih političkih poena”, zaključila je.

Komentari