SDP-ovka koju je ulovila panika na presici tjedan prije na televiziji je rekla da Bernardić za nju nije vođa

Nakon tiskovne konferencije na kojoj je predsjednica SDP-ovog Savjeta za kulturu Morana Foretić doživjela napad panike, ispostavilo se da je ona neugodne trenutke svojoj stranci pred kamerama priuštila i tjedan dana ranije kada je, u svojstvu ‘obične građanke’ i ‘nezadovoljne simpatizerke lijevih opcija’, gostovala u emisiji N1 Fokus na televiziji N1.

Koncept emisije Hrvoja Krešića je da u njoj u svojstvu fokus grupe gostuju građani različitih profila i opredjeljenja te se izjašnjavaju o političkim akterima, njihovim programima i svojim svjetonazorima u kontekstu predstojećih parlamentarnih izbora. Građane za potrebe emisije bira jedna agencija, a među odabranicima za izdanje emitirano 18. lipnja je bila i Foretić, no u tom trenutku javnosti, a čini se ni televiziji N1, nije bio poznat njezin stranački angažman, piše Jutarnji list.

Jedno od Krešićevih pitanja tijekom emisije bilo je i ono je li predsjednik Davor Bernardić vođa.

Ruke u zrak tko misli da je Bernardić vođa – rekao je voditelj, a svi su ostali nijemi i spuštenih ruku. Nitko? – ponovio je Krešić, ali Foretić ni tada nije digla ruku.



Podsjetimo, ova kazališna redateljica i scenaristica 26. lipnja se pojavila na SDP-ovoj tiskovnoj konferenciji u svojstvu predsjednice stranačkog Savjeta za kulturu te je predstavljala program za kulturu i kreativne industrije Restart koalicije da bi usred obraćanja predstavnicima medija doživjela napad panike te je uz velik napor završila konferenciju za medije.

Tada nije bila u stanju dovršiti rečenice, mucala je, zastajkivala, dok su joj sa strane dobacivali završetke riječi kako bi joj pomogli, a umiješao se i bivši predsjednik Republike i SDP-ov kandidat za saborskog zastupnika Ivo Josipović pomogavši joj da izbjegne tremu tako što joj je dopunjavao rečenice.

OVO JE TEŠKO GLEDATI Pogledajte predstavljanje programa za kulturu i kreativne industrije Restart koalicije

Komentari