SDP-ovi gradonačelnici pritišću Bernardića, žele vodeća mjesta na listama

Ranko Suvar / CROPIX

Generacija mlađih SDP-ovaca koji su se dokazali kao uspješni nositelji vlasti u svojim lokalnim sredinama od predsjednika stranke Davora Bernardića očekuje da honorira rezultate njihova rada i osigura im vodeća mjesta na listama za predstojeće parlamentarne izbore, piše Jutarnji list.

Mahom je riječ o pripadnicima takozvane Neretvanske skupine, koja je u jeku pobune protiv Bernardića također bila kritična prema predsjedniku stranke, ali se ipak nije priklonila četvorici sada bivših članova Predsjedništva koji su otvoreno tražili da Bernardić odstupi i pokrenuli peticiju s tim zahtjevom, navodi dnevnik.

U toj skupini su gradonačelnik Koprivnice Mišel Jašić, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, gradonačelnica Supetra na Braču Ivana Marković, gradonačelnica Zlatara Jasenka AuguštanPentek, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, Ogulina Dalibor Domitrović te gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

SDP-ovi gradonačelnici i načelnici su prije dva tjedna imali sastanak sa stranačkim šefom, na kojem su mu iznijeli svoja očekivanja, a plod toga je oživljavanje SDP-ove koordinacije načelnika, gradonačelnika i župana.



Nakon duže vremena, ova se koordinacija sastala prošli tjedan. Za voditelja skupine izabrali su gradonačelnika Čakovca Kovača, a zamjenice su mu Jasenka Auguštan-Pentek iz Zlatara i Ivana Marković iz Supetra.

Prema izvorima iz SDP-a, vrlo ozbiljne ambicije i želju za ulazak u Sabor iz ove skupine imaju Jašić, Marković, Kovač i Auguštan-Pentek, no na visokim se pozicijama žele vidjeti i Krstičević iz Ploča, ali i neki drugi gradonačelnici koji se 2018. godine nisu našli u ovoj skupini, kao što je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

S nekima od njih Bernardić je navodno već vodio i pojedinačne razgovore, obećao im mjesto na listi, ali nije kazao koje, donosi Jutarnji list.

Komentari