SDP-OVCIMA GARANTIRA STABILNOST Kolar uvjeren: Nadoknadit ću zaostatak i pobijediti; Evo što kaže za Sabu

Kandidat za predsjednika SDP-a Željko Kolar izjavio je u četvrtak kako očekuje da će nadoknaditi nedostatke iz prvog kruga i pobijediti na unutarstranačkim izborima, poručivši članovima da izađu na izbore i bez straha glasaju za njega jer on garantira stabilnost. 

“Očekujem da bez obzira na ovaj zaostatak koji imam u prvom krugu, da ga nadoknadim i da pobijedim. Nudim svoje znanje, iskustvo, znanje upravljanja sustavom, što nema niti jedan kandidat te nudim energiju i pobjednički mentalitet koji fali SDP-u”, rekao je Kolar na konferenciji za medije na zadnji dan kampanje za unutarstranačke izbore.

One članove stranke koje nisu izašli na izbore, pozvao je da izađu jer imaju za koga glasati te da zaokruže njegovo ime bez straha jer on kao budući predsjednik garantira stabilnost, suradnju i kraj sukoba što je, istaknuo je, za SDP u ovom trenutku najbitnije. Naveo je da je timski igrač i da se zna ponašati u kriznim situacijama, što je dokazao kao krapinsko-zagorski župan kod potresa i covida.

Kolar se ispričao svim kolegama iz stranke koji na ovim izborima nemaju pravo glasa te najavio da će nakon izbora kao predsjednik SDP-a sazvati konvenciju na kojoj će promijeniti Statut i omogućiti svima da imaju pravo glasa.



Dati svima pravo glasa i organizirati nove stranačke izbore

S obzirom na to da u stranci postoji nezadovoljstvo oko izbora predsjednika SDP-a s toliko malo članova koji su imali pravo glasa, Kolar će predložiti tijelima stranke da se svima omogući to glasa.

“Da damo puni legitimitet novom predsjedniku stranke, iako smatram da će ga imati i sada, i da damo mogućnost svim članovima SDP-a da biraju svog predsjednika, Predsjedništvo i Glavni odbor i da onda ta ekipa ima mogućnost tri godine da pripremi stranku za nove parlamentarne izbore. Ako ću kao predsjednik odraditi dobar posao, onda se nemam čega bojati da dobijem podršku da dalje vodim stranku”, naglasio je Kolar.

Ako tu podršku ne dobije na ovim izborima, smatra da je to odlična ideja koju treba provesti, ali se u tom slučaju neće kandidirati za predsjednika stranke, kao niti za drugu dužnost na nacionalnoj razini “da ne bi ispalo da sebi radi pripremu za drugi period unutar stranke”. Naglasio je i da to nije poziv protukandidatu Peđi Grbinu da treba napraviti isto ako postane predsjednik stranke.

Odbacio je tezu da mu ne paše što se smatra da su većina osoba u Predsjedništvu u stvari Grbinovi ljudi, podsjetivši da su svi koji su se kandidirali tražili od rukovodstva stranke da se promijeni odluka i da svi članovi mogu glasati.

Također, rekao je da pojedine kolegice i kolege koji podržavaju Grbina vidi u vrhu stranke i da bi ih volio imati kao svoje najbliže suradnike. “Nema niti jednog člana Predsjedništva, niti člana Glavnog odbora s kojim ja ne bih mogao raditi”, poručio je Kolar.

Sabo je kaznu odslužio

Upitan koliko će mu kao predsjedniku SDP-a na putu da vrati SDP vrati na staru slavu biti otegotna okolnost to što je u predsjedništvo stranke izabran Željko Sabo, koji je odslužio zatvorsku kaznu zbog političke korupcije, Kolar je odgovorio da bi bio sretan da se to Sabi nije dogodilo.

“Činjenica je isto tako da je to presedan u našem pravnom sustavu i da nitko u Hrvatskoj nije osuđen tako kao što je on. Isto tako je nepobitna činjenica da su ga na ovu funkciju izabrali kolegice i kolege s preko 3000 glasova, da ga nisam izabrao ja, a također je nepobitna činjenica da čovjek ima nevjerojatnu prošlost i biografiju”, ocijenio je Kolar, dodavši da je Sabo kaznu odslužio i da je na neki način rehabilitiran.

Vezano za nedavne izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića, pogotovo one u kojima napada saborske zastupnice i govori im da su “samodopadne narikače”, ustvrdio je da takav nastup i riječi nisu primjereni na našem političkom prostoru, pogotovo ako dolaze od predsjednika Republike koji bi trebao biti primjer drugima.

“Smatram da se inače u ovom trenutku previše prostora posvećuje tome što je rekao predsjednik Republike, a što predsjednik Vlade. Smatram da bi trebali sjesti za stol i da počnemo razgovarati o problemima koje imamo”, zaključio je Kolar.

Komentari