SDP-ovac se slomio na konferencije i zbog prijetnji zaplakao. Grbin i Borzan ga tješili

međimurkenovine

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Čakovca Stjepan Kovač izjavio je u srijedu da su njemu i njegovoj obitelji prijetili te da se istraga s tim u vezi privodi kraju, a indicije upućuju na to da je riječ o o jednom od protukandidata koji je, kako je dodao, vodio prljavu kampanju.

Kako je rekao Kovač, to se ne bi smjelo događati nigdje, a barem ne u Čakovcu i Međimurju. Istraga se privodi kraju i nazire se tko mu je prijetio smrću.

“Indicije idu tome da je to jedan od protukandidata koji je stvarno vodio prljavu kampanju. Čekam ishod istrage. Vjerujem da ću pobijediti u drugom krugu jer su građani, usprkos ovoj prljavoj kampanji, dali najviše glasova meni”, istaknuo je.

Kovač je rekao da je tijekom kampanje otvorena i internetska stranica s koje su građanima upućivane poruke s klevetama i lažima o njemu i SDP-u.Potporu uoči drugog kruga lokalnih izbora Kovaču su u Čakovcu dali predsjednik SDP-a Peđa Grbin i zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.

“U Zagrebu se danas u kampanji istresa prljavština i vidi se kako se i kampanja i politika mogu učiniti prljavom. Nažalost, samo Zagreb je u fokusu javnosti, a prljava kampanja događa se i drugdje”, rekao je Grbin i dodao da su jednom SDP-ovom kandidatu za zamjenika gradonačelnika izbušili gume na automobilu, a drugi je u Karlovcu dobio metak kao prijetnju smrću.

“Bez obzira na sve prijetnje, mi se nećemo spustiti na taj nivo. Ostavljamo to njima na dušu, ali i policiji i državnom odvjetništvu da odrade svoj posao, pronađu one koji drugima prijete smrću, prijete njihovim obiteljima i da ih sankcioniraju”, poručio je Grbin.

Podupirući Kovačevu kandidaturu, Biljana Borzan je rekla da je dobar dio karijere u Europi posvetila borbi za kvalitetu.

“U tom smislu pozivam sve Čakovčanke i Čakovčane da podrže Štefa Kovača za gradonačelnika i nastave dobar kontinuitet koji sad vlada u Čakovcu jer nije mudro mijenjati ono što se pokazalo dobrim”, poručila je Borzan, prenosi Hina.

Kovač se rasplakao

Međimurske novine prenose i da se Kovač u jednom trenutku rasplakao.

“Nažalost ova kampanja je pokazala da smo bitno usamljeni. Samo Zagreb je u fokusu javnosti, a prljava kampanja se događa i drugdje. Jednom našem kolegi kandidatu za zamjenika gradonačelnika nakon prvog kruga izbušili su gume na autu, drugi naš kolega dobio je metak kao prijetnju smrću. Zašto to govorim, zato što je i naš kandidat za gradonačelnika Štef Kovač dobio prijetnje smrću, ne samo sebi nego dirnuli su u nešto što je svima od nas najsvetije. Dirnuli su u obitelj”, rekao je Peđa Grbin.

U tom je trenutku gradonačelnik Kovač proplakao, a u znak podrške dobio je zagrljaj Peđe i Biljane. Osvrnuo se na nedavne prijetnje smrću koje je Peđa spomenuo.

“Da, dobio sam prijetnje smrću. To je sve što mogu reći jer se istraga još vodi. Postoje indicije koje idu od jednog protukandidata. Policija ne samo naša nego i zagrebačka krim policija se uključila u istragu i vjerujem da ćemo uskoro imati rezultate te istrage, rekao je Kovač”, prenose Međimurske novine.

Komentari