SDP-ovac izgubio na Visokom sudu: Dokazano je da je kršio zakon i sklapao poslove s tvrtkama u njegovom vlasništvu

facebook

Visoki upravni sud RH odbio je žalbu čelnika županijskog SDP-a i općinskog načelnika Kalnika Mladena Kešera koji je kažnjen zbog sukoba interesa, renosi Danica.hr.

Sud je, tako, potvrdio presudu Upravnog suda i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je Kešera kaznilo s 30.000 kuna.

Prema pravomoćnoj presudi, Kešer je kao načelnik Kalnika kod Križevaca i šef općinske turističke zajednice više godina sklapao poslove s tvrtkama koje su u njegovu vlasništvu.

Riječ je o tvrtkama Kalničanka proizvodi, Velkom i Consulting plus projekt. S njima je Kešer kao načelnik od 2013. do 2018. godine sklopio poslove i cesije vrijedne više od 300.000 kuna.



Riječ je, primjerice, o nabavi vina i prehrambenih proizvoda, najmu vozila i dvorane, izradi drvenog stropa kapele te drugim radovima.

Kao čelnik Turističke zajednice Kalnika, Mladen Kešer je svojoj tvrtki Consulting plus projekt povjerio brendiranje destinacije Stari grad na Kalniku, a posao je bio vrijedan blizu 19.000 kuna.

Kešer se na sudu branio kako je sva upravljačka prava u tvrtkama prebacio na odvjetnički ured. No, sud ga je podsjetio kako je i dalje ostao vlasnik tih tvrtki, pa općina s njima, po zakonu, uopće nije smjela poslovati, piše Danica.hr.

Komentari