SDP-ova FIMI MEDIA DIP istražuje sporan račun iz Milanovićeve kampanje

Da je svaka izborna kampanja i svako financijsko izvješće podložno sumnjama i propitivanjima, pokazuje slučaj s kojim se novoizabrani predsjednik Republike Zoran Milanović susreće već i prije inauguracije.

Naime, u njegovu konačnom financijskom izvješću DIP-u ne stoji podatak da je 16. prosinca prošle godine boravio u Požegi, gdje je potrošeno 6.000 kuna za najam dvorane i domjenak za stranačke članove, a bivša požeška SDP-ovka Tamara Puač tvrdi, i dostavlja dokumente koji to dokazuju, da je Milanović tada ondje boravio u ugostiteljskom objektu “Sara”, da je račun plaćen gotovinom, a da u zaglavlju računa netočno stoji da je račun podmirio Županijski odbor SDP-a.

SDP-ova Fimi media

Ovo je nova Fimi media, a pritom nije bitan iznos, koji nije velik, nego činjenica da račun nije prikazan u izvješću Zorana Milanovića.

Račun je plaćen u kešu, a Županijski odbor SDP-a nije mogao biti platitelj, čak ni ako je skup organizirala stranka, jer je pravna osoba samo SDP Hrvatske, a Županijski odbor nema tu pravnu snagu.



Dakle, račun je izdan za stvarni trošak, za usluge koje jesu napravljene, ali očito je stranačka organizacija na terenu bila aljkava, a jednako tako i Milanovićev stožer, koji je od terena trebao uvijek tražiti svaki račun za svaki događaj i uvrstiti ga u svoje izvješće.

Ovako izgleda da ljudi koji vode stranku i stožer ne poznaju zakon i svoje obaveze. Meni osobno je svejedno je li za ovo kriv SDP Požege, neki pojedinac koji se pravio važan pa je račun platio iz svog džepa, ili sam Milanović: činjenica je da on nije proknjižen u stranci, niti zabilježen u financijskom izvješću, kaže Puač piše Novi list.

Komentari