SDP-ov donačelnik Luciano Žufić prvo odbio biti plaćen na svojoj fukciji, pa se predomislio i sada je na plaći od 11.600 kuna

Nakon IDS-ovog donačelnika Marijana Kostešića, koji je pred izbore obećao volontirati i raditi za dobrobit Marčane za nula kuna pa se ipak predomislio i zaposlio na plaći od 9.500 kuna, istu je stvar učinio još jedan donačelnik iz središnje Istre.

Ovaj put radi se o SDP-ovcu Lucianu Žufiću, koji je usred mandata, točnije, godinu i pol do novih izbora, odlučio profesionalizirati svoj donačelnički status. Ne bi to bilo ništa čudno da Žufić pred izbore 2017. godine nije obećao biračima, ali i tadašnjim koalicijskim partnerima iz HSS-a iz čijih je redova dolazi aktualni načelnik Željko Plavčić, da će volontirati!

No, bilo je to samo predizborno mazanje očiju birača, pa Luciano Žufić ničim izazvan osim vlastitom željom da podeblja primanja, Općini nedavno šalje zahtjev i traži aktivaciju profesionalnog mandata. “Što se babi htilo to joj se i snilo”. Tako zamjenik načelnika od 1. ožujka postaje profesionalac s plaćom koja je gotovo identična plaći načelnika Željka Plavčića koji vodi općinu i ima plaću od 11.642 kuna. Za volontiranje u općini Žufić je, dok je bio volonter, dobivao skromnih dvije tisuće kuna.

Potez koji je povukao njegov zamjenik, šokirao je i samog načelnika koji je prošli tjedan zaprimio dokumentaciju, a već za danas je na ovu temu sazvana izvanredna sjednica Općinskog vijeća Žminja na kojoj će se pokušati osporiti, točnije “sniziti” nova zamjenikova plaća.



Načelnik Željko Plavčić potvrdio je da će njegov zamjenik imati plaću u iznosu od 11.600 kuna koju bi trebao početi primati od ovog mjeseca.

Činjenica je da je to zakonsko pravo koje je on iskoristio, iako nikad pred izbore, ali ni poslije nije bilo govora da će raditi kao profesionalac. To jednostavno nije bila opcija, rekao je Plavčić.

Komentari