SDP bi podržao Tomaševića u Zagrebu?! Bauk: Ovaj put loptica više nije na nama

screenshot

SDP-ov Arsen Bauk je komentirao izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, ali i lokalne izbore te tko će biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

SDP će Ustavnom sudu predati prijedlog o ocjeni ustavnost izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kazao je SDP-ov Arsen Bauk. Dodaje i kako se dvotrećinska većina zastupnika za neku odluku traži za jako velika ograničenja ljudskih prava. Potom je komentirao koja je odluka, po njemu, predstavljala nerazmjerno kršenje ljudskih prava.

“Po mom mišljenju, jedino je mjera zabrane napuštanja općina, gradova i prebivališta bila takva koja je predstavljala nerazmjerno ograničavanje ljudskih prava u tom trenutku.”

Dodaje i kako građani podržavaju sankcioniranje bahatog ponašanja, ali kako se ne smije sve jednako kažnjavati. Bauk ističe kako postoji velika razlika između, primjerice, djeteta koje ide u školu i padne mu maska i osobe koja ustrajno odbija nositi masku i pridržavati se drugih mjera.



Podržava i prijedlog predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse. Naime, tužitelji su pozvani da prijave suce koji šest mjeseci ne dirnu predmet koji su zadužili, a predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa poslao je dopis glavnoj tužiteljici Zlati Hrvoj Šipek, ali i šefovima sudova da od tih sudaca traže očitovanje.

Sudstvo je zatvoreno

Bauk smatra to dobrodošlim. “Kritiziranje rada sudova i sudaca s aspekta efikasnosti je jedna stvar, a druga je kada se vrši pritisak da se donesu ovakve ili onakve presude”, kazao je.

“Radi se o jednom vrlo zatvorenom krugu. Sustav je zatvoren i pod nedovoljnom kontrolom javnosti koja je pak najbolji kontrolom da ne dođe do zloupotreba ili devijantnog ponašanja”, smatra Bauk.

Neki mediji su pisali da je SDP spreman podržati čelnika platforme Možemo! Tomislava Tomaševića za zagrebačkog gradonačelnika, ali za to ima nekoliko uvjeta. Upitan da komentira navedeno, Bauk odgovara:

“Prema mojim saznanjima to nije neistinit. Ako bi se pokazalo da Tomašević ima najveće šanse donijeti promjenu, mi ne bismo bili bahati i sebični i kočničari tih promjena. SDP svakako neće biti kočničar promjena u Zagrebu, a na drugim strankama koje očito imaju lepršaviju strukturu i organizaciju da to oni moraju riješiti te probleme. SDP je jaka i velika stranka. Ovaj put loptica više nije na nama”, zaključuje Bauk za N1.

Komentari