Schmidt: Pred nama je posao za ispunjavanje uvjeta za europske integracije i naredni mjesec će biti odlučujući

Fena

Poručio je građanima Bosne i Hercegovine da izađu na izbore i glasaju i to za najbolji program koji je ponuđen kako bi država imala bolju budućnost.

Kao i mnogo ljudi iz međunarodne zajednice posjetio sam biračko mjesto jutros kako bi se uvjerio da izborni proces teče kako treba i da se prava glasača poštuju, kazao je danas visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt koji je obišao biračko mjesto na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

Kaže da se uvjerio da se sva prava i procedure poštuju na biračkom mjestu u Republici Srpskoj, dodajući da je veoma važno to što su promatrači na svojim mjestima, ne samo oni koje su postavile političke stranke nego i oni iz nevladinog sektora, poput promatrača Koalicije “Pod lupom”.

– Dobit ćemo izvještaje Koalicije “Pod lupom”, kao i izvještaje promatrača iz OSCE-ovog Ured za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR). Nadam se da će se mnogi birači, po ovom lijepom vremenu, odlučiti izaći na izbore – istaknuo je Schmidt.Naglašava da ne bi trebalo biti izgovora da se ne izađe na izbore, iako zna da neće svi nakon izbora biti sretni, ali izborne rezultate je potrebno prihvatiti.

– Imali smo u ranijem periodu širom svijeta situacije u kojima birači nisu prihvatili rezultate izbora što nije dobro, ali ako postoje bilo kakvi dokazi o prevarama postoje zakoni kojima će to biti sankcionirano – kazao je Schmidt.

Poručio je građanima Bosne i Hercegovine da izađu na izbore i glasaju i to za najbolji program koji je ponuđen kako bi država imala bolju budućnost.

– Pred nama je posao za ispunjavanje uvjeta za europske integracije i naredni mjesec će biti odlučujući – zaključio je Schmidt koji je zamolio građane da izađu na izbore i sami za sebe odluče tko treba raditi taj posao i postaviti dobru osnovu za bolju budućnost.

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju Opći izbori kada će građani birati novo tročlano Predsjedništvo BiH, zastupnike u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Narodnoj skupštini Republike Srpske, županijskim skupštinama te predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Komentari