Satelitske snimke potvrdile: U Istru stigao onečišćen zrak iz Italije

Pula/ ilustracija

Povoljni vremenski uvjeti koji su u nedjelju ujutro stigli na istarski poluotok, u potpunosti su popravili kvalitetu zraka koja je u prethodna dva dana nakratko bila pogoršana u Istarskoj županiji i Puli, zbog onečišćenja zraka pristiglog iz sjeverne Italije, izvijestili su iz Grada Pule.

Kako javljaju nadležne meterološke službe, kvaliteta zraka se znatno popravlja te nisu potrebne nikakve dodatne mjere zaštite.

Prema službenom mjerenju danas je zabilježena razina od prosječnih 11,97 µg/m3, što predstavlja prihvatljivu razinu kakvoće zraka, te se očekuje nastavak pogodnog vremena i u ostatku vikenda te početkom sljedećeg tjedna, ističu u obavijesti iz Grada Pule.

Pulske gradske vlasti ranije jutros su izvijestili da nadležne službe prate situaciju na terenu vezano za širenje  onečišćenog zraka iz sjeverne Italije prema području Istarske županije, i da za sada nisu potrebne nikakve mjere zaštite.



Satelitske snimke tijekom subote utvrdile su, naime, da je došlo do širenja onečišćenog zrakla s područja rijeke Po u sjevernoj Italiji prema području Istarske županije, u smjeru juga i sjevera Istre.

No, povoljni vremenski uvjeti jutros su na istarskom poluotoku u potpunosti popravili kvalitetu zraka.

Komentari