Sastanak zagrebačkog HDZ-a zbog amandmana na GUP

Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački HDZ sutra u 10 sati održat će sjednicu šireg Predsjedništva s jednom temom – Generalni urbanistički plan. Trebali bi odlučiti kako će glasati o 86 amandmana na GUP koje su jučer uputili Milan Bandić, njegova stranka i HDZ.

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine nastavlja se u ponedjeljak, 10. veljače raspravom o izmjenama i dopunama GUP-a te 86 amandmana koliko ih je ukupno podnio HDZ, sam gradonačelnik Milan Bandić koji je i predlagatelj točke dnevnog reda te njegova stranka.

Svi amandmani su uvršteni u dnevni red zahvaljujući i glasovima HDZ-ovih vijećnika. Oporba je uvrštavanje amandmana u zadnji trenutak nazvala sramotom za demokraciju i uvod u najgoru političku nekretninsku trgovinu u povijesti ove zemlje.

Kako je na Facebooku jučer napisao oporbeni vijećnik iz Zagreb je naš Tomislav Tomašević, oporba je uz prijetnju stanki odgodila raspravu o GUP-u do ponedjeljka “da cijela javnost može vidjeti sramotne amandmane kojima vlasnici parcela prenamjenom iz zelenog u građevinsko zemljište preko noći zarađuju 1000 %.”



“Postoji još jedna teorija – da dio tih Bandićevih zastupničkih amandmana pripada zapravo i HDZ-ovim amandmanima. Znači, da su određeni HDZ-ovci preko Bandićevog kluba predali te amandmane jer su to doista besramni amandmani. To je doslovce politička korupcija par excellance.

“Kada netko tako preda amandman gdje nekome višestruko uveća vrijednost zemljišta, a to napravi na samoj sjednici, u izvanrednoj proceduri, to ne može biti ništa doli trgovina ispod žita i besramna politička korupcija.” Naime, amandmani se inače predaju bar tri dana prije sjednice, istaknuo je jutros u Novom danu Tomislav Tomašević, a piše N1.

Komentari