Von der Leyen: Računamo na vaše iskustvo, Hrvatska je dobar primjer uspješne priče

Davor Pongracic / CROPIX

U povodu početka hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, u posjetu Zagrebu boravi Kolegij povjerenika Europske komisije, na čelu s predsjednicom Ursulom von der Leyen. Danas u 10 sati počeo je sastanak hrvatske Vlade i Europske komisije.

“Prvo hrvatsko predsjedanje je ključan trenutak, a toj je i početak našg mandata. Vaš uspjeh će definirati naš uspjeh”, rekla je von der Leyen na početku susreta Kolegija povjerenika Europske komisije i hrvatskih ministara, čime je formalno obilježen početak hrvatskog predsjedanja Europskom unijom u prvom polugodištu 2020. godine.

“Pozorno sam slušala prioritete i mogu reći da su vaši prioriteti i naši”, dodala je Njemica o hrvatskom predsjedanju.

Nakon sastanka odražana je konferencija za medije.



“Ovaj sastanak kreirat će pogodno ozračje za našu suradnju u sljedećih šest mjeseci u kojima ćemo raditi na brojnim izazovima pred nama. U hrvatskoj Vladi imat ćete pouzdanog partnera”, izjavio je Plenković.

Von der Leyen: Hrvatski prioriteti su i europski

Premijer Andrej Plenković i predsjednica EK Ursula von der Leyen prethodno su se sastali u Banskim dvorima.

S Ursulom von der Leyen sastat će se i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Jandroković će se sastati i s povjerenicima Europske komisije. Tijekom boravka u Zagrebu, povjerenici Europske komisije održat će niz bilateralnih susreta s resornim ministrima.

Na početku sjednice Plenković je iznio glavne teme kojima će se Hrvatska baviti tijekom predsjedanja, poput završavanja sedmogodišnjeg financijskog okvira te dogovaranja pregovora za Brexit.

Davor Pongracic / CROPIX

Osvrnuo se i na suradnju Vlade i Europske komisije. Kaže da povjerenici EK-a u Vladi imaju partnera na kojeg mogu računati.

“Računamo na vaše iskustvo, Hrvatska je dobar primjer uspješne priče”, kazala je Von der Leyen u NSK-u, prenosi N1.

Komentari