Saša Cvetojević zbog prevare ostao bez 3 800 eura

facebook

Saša Cvetojević na svojoj facebook stranici objavio je status na svojoj Facebook stranici nakon što je ostao bez 3 800 eura: “Nakon dugog izmicanja i svih provjera te zaštita i mi smo nasjeli na scum i platili nekom ‘nigerijcu‘. No, štetu snosim ja, ne proračun općine. Vjerujem da ću još, na taj iznos i počastiti proračun nekim porezom”, zapisao je Saša Cvetojević na svojoj Facebook stranici nakon što je u tren oka ostao bez 3800 eura koje je poslao stranom partneru s kojim njegova tvrtka surađuje duže vrijeme.

Prevara se dogodila kada je provjereni poslovni partner, s kojim Cvetojević nije imao do sada problema, u računovodstvo je poslao E-mail u kojem je tražio uplatu na novi račun.

Ništa nije navodilo na prevaru, pa tako je adresa s koje je stigao zahtjev bila ista, iznos koji je bio tražen uklapao se u uobičajene transakcije, font kojim je poruka napisana, rječnik i način ophođenja klijenta koji je podnio zahtjev bili su isti kao u prethodnim korespondencijama. Štoviše, ova je poruka bila nadovezana na prethodnu komunikaciju, a i potpis podnositelja zahtjeva bio je isti.

Razlika je bila jedino u broju računa na koji treba uplatiti iznos, no ni to nije ništa čudno kad se posluje s multinacionalnom kompanijom koja u različitim zemljama posluje s različitim računima, prenosi Tportal.



Nakon dugog izmicanja i svih provjera te zastita, i mi smo nasjeli na scam i platili nekom “nigerijcu”. No, štetu snosim…

Gepostet von Saša Cvetojević am Montag, 10. Februar 2020

Komentari